ParmezĂĄnos csirke

2014-01-31

sponsored links


RĂ©gi elmaradĂĄsomnak teszek eleget, mikor a T. BĂĄlint KiadĂł Etetni bolondulĂĄsig c. szakĂĄcskönyvĂ©bĂ”l fĂ”zök, sĂŒtök. Illetve mĂĄr csak közzĂ©teszem, mert a tesztelĂ©s rĂ©g megtörtĂ©nt, több Ă©tel azĂłta heti szinten felkerĂŒlt az Ă©tlapunkra, annyira megszerettĂŒk. Nem, nem csak a fĂ©rfiak, mint ahogy azt a cĂ­m sugallja, az egĂ©sz csalĂĄd kedvence lett pĂ©ldĂĄul ez a nagyszerĂ» Ă©tel is. Ez most nem egy 5 perces törtĂ©net, de nem is annyira vĂ©szes, szĂ©pen elĂ” lehet kĂ©szĂ­teni, s evĂ©s elĂ”tt kĂ©szresĂŒtni. Igazi vasĂĄrnapi ebĂ©d, nem fogtok benne csalĂłdni!



ParmezĂĄnos csirke

A szĂłszhoz:
-1/4 csésze extraszûz olívaolaj
-2 gerezd zĂșzott fokhagyma
-1 csipet pirospaprika
-1 darabos paradicsomkonzerv ( 40 dkg ) enyhén szétnyomkodva
-2 tk. sĂł

A hĂșsos rĂ©szhez:
-3 egĂ©sz vagy 1,2 kg csirkemell bĂ”r Ă©s csont nĂ©lkĂŒl
-1/2 csésze zsemlemorzsa
-3/4 csésze reszelt parmezånsajt
-1/4 tk. bors
-1 ek. vaj
-2-3 db mozarella


ElĂ”ször tegyĂŒk fel a szĂłszt: 1 ek. olajon dĂ­nszteljĂŒk meg a fokhagymĂĄt, majd mehet bele a paradicsompĂŒrĂ©, a sĂł, a paprika. FĂ”zzĂŒk lassan 30 percig. ( KevĂ©s vĂ­zzel pĂłtoljuk a levĂ©t közben, ha szĂŒksĂ©ges.)
Közben a csirkemelleket szeljĂŒk hosszĂĄban 2-3 rĂ©szbe, hogy vĂ©konyabbak legyenek.
Egy nagyobb edĂ©nyben keverjĂŒk össze a morzsĂĄt a parmezĂĄn felĂ©vel.
A csirkeszeleteket sĂłzzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a sajtos morzsĂĄban.
Egy nem tapadĂł serpenyĂ”ben olvasszunk meg 2 ek. olaj-vaj keverĂ©kĂ©t Ă©s melegĂ­tsĂŒk közepes hĂ”mĂ©rsĂ©kletĂ»re. A hĂșsszeleteket mindkĂ©t oldalon 3-3 percig sĂŒssĂŒk, majd tegyĂŒk fĂ©lre, mĂ­g az összes ki nem sĂŒl. ( menet közben a zsiradĂ©kot pĂłtoljuk! )
A sĂŒtĂ”t  melegĂ­tsĂŒk elĂ” 200 fokra.
Egy hÔållĂł edĂ©ny aljĂĄt kenjĂŒk ki a paradicsomos szĂłsszal, erre fektessĂŒk a fĂ©lig kisĂŒlt hĂșsszeleteket, takarjuk be mozarella karikĂĄkkal, majd szedjĂŒnk rĂĄ mĂ©g 1/3-nyi paradicsomszĂłszt, szĂłrjuk meg a maradĂ©k parmezĂĄnnal. SĂŒssĂŒk 30-35 percig, miközben a szĂłsz szĂ©pen bugyog. ( EzĂ©rt fontos, hogy elĂ©g magas falĂș edĂ©nyt vĂĄlasszunk!! )
Fogyasztås elÔtt hagyjuk 15 percet pihenni. Tålalhatjuk ropogós kenyérrel, vagy spagettivel, de akår pårolt spenóttal is.

MegjegyzĂ©s: a tĂĄlalĂĄs elĂ”tt mĂ©g olvasztottam a hĂșsra 1-1 szelet mozarellĂĄt. MĂĄsnap is nagyon finom, kiadĂłs fĂ”fogĂĄs!


Ajånló a könyvhöz
:
 "Receptek, tĂșlĂ©lĂ©si technikĂĄk arra az esetre, ha szĂ­ved fĂ©rfijaira (fĂ©rjed, fiaid, apĂłsod, ki-ki folytathatja, sajĂĄt csalĂĄdi viszonyainak megfelelĂ”en) rĂĄtörne az a bizonyos ?fĂ©rfi-Ă©hsĂ©g?.
Mert ugyebĂĄr a fĂ©rfiak Ă©hsĂ©ge cseppet sem hasonlĂ­t a miĂ©nkre. Mi, nĂ”k (többnyire) csendben szenvedĂŒnk tĂ”le, Ă”k zajosan, idegesen, tĂŒrelmetlenĂŒl, morcosan, kacagva (de közben vĂ©resen komolyan), ĂĄm egy biztos: NAGYON. CserĂ©be viszont minden Ă­zes falatĂ©rt, fĂ”leg, ha mĂ©g jĂł sok is, nagyon hĂĄlĂĄsak. Óh, nem Ășgy, hogy segĂ­tenek, mosogatnak, rendet raknak, terĂ­tenek ? hanem Ășgy, hogy ?Kösz Anya (vagy ?drĂĄgĂĄm?), fincsi volt! Van mĂ©g egy kis repeta?!? ElismerĂ©sĂŒk egy mĂĄsik formĂĄja elsĂ”re nem ismerhetĂ” fel, csak gyakorlott fĂŒl szĂĄmĂĄra: ?Anyu, komolyan ennyi volt az ebĂ©d (vacsora, reggeli)?!? ? ez fĂ©rfi nyelven annyit tesz: okĂ©, hogy rajtunk kĂ­sĂ©rletezel, finom is nagyon, de valami jĂł, masszĂ­v, megszokott kaja nincs is?!

Ez a könyv megtanĂ­t a legalapvetĂ”bb tudnivalĂłktĂłl kezdve arra, hogyan vĂĄljĂ©k belĂ”led profi hĂĄziasszony, csalĂĄdetetĂ” anya Ă©s mesterszakĂĄcs. SzĂłrakoztatĂłan Ă©s szellemesen ad ĂĄt minden tudĂĄst, amire a sajĂĄt bĂ”rĂ©n szerzett tapasztalatok alapjĂĄn, sok Ă©v alatt sikerĂŒlt szert tennie. Könyvei, fĂ”zĂ”mĂ»sorai nem vĂ©letlenĂŒl olyan pĂĄratlanul nĂ©pszerĂ»ek. Lucinda bizony kĂ©pes arra, hogy szĂ­vbĂ”l, okosan, töretlen lelkesedĂ©ssel etesse hĂĄza imĂĄdott fĂ©rfinĂ©pĂ©t ? bolondulĂĄsig. SĂ”t, mĂ©g ennĂ©l is többre: fĂ©rfi-etetĂ©si ?bibliĂĄjĂĄbĂłl? a fĂ©rfi-nevelĂ©s bevĂĄlt mĂłdszereit is egytĂ”l egyig megosztja az olvasĂłval!"

JĂł Ă©tvĂĄgyat!

Trinity

Folytatás a blogon ... zamatesillat.blogspot.com/2014/01/par...

sponsored links

Keres?s