Parmezán- vagy ementálifelfújt

2014-08-04

sponsored links

parmezan-ementalifelfujtHozzávalók:
1 0 dkg parmezán vagy ementáli sajt, 10 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg vaj, 5 tojás, só.

 

Elkészítése:
A liszthez apránként hozzáadjuk a hideg tejet. Tûzre tesszük, és állandóan keverjük, amíg forrni kezd. Aztán levesszük a tûzrõl, megsózzuk, beletesszük a vajat és a reszelt sajtot. Egy kevés sajtot félreteszünk tetejére. Ha a lisztes massza kihûlt, állandó keverés tellett, egyenként belekeverjük a tojássárgákat. Végül hozzáadjuk a habbá, vert tojásfehérjét. Kikenünk vajjal egy tûzálló edényt, beleöntjük a keveréket, meghintjük reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben 20-0 percig sütjük.


Folytats a blogon ... sajtokvilaga.com/sajt-es-gasztronomia...

sponsored links

Keres?s