Parajos-csirkés penne
sponsored links
Ha valami nagyon egyszerût, gyorsan finomat szeretnénk ebédre, vagy vacsorára, ajánlom ezt a nagyszerû, tejszínes tésztaételt.
Csirkemell filé helyett készíthetjük csirkecombból is, azzal még finomabb. Penne tészta helyett pedig, használhatunk széles metélt, vagy spagetti tésztát is.
Parajos-csirkés penne
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell filé
50 dkg penne tészta
40 dkg paraj (spenót)
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
2,5 dl tejszín
2 csipet szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
Elõször is, a tésztának egy fazékban vizet forralunk, hogy míg a mártást elkészítjük, addig a tészta is készüljön.
A bacont felkockázzuk és megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük.
A csirkemell filét csíkokra vágva megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hús megpirult, hozzáadjuk a parajt és megfonnyasztjuk, majd az egészet felöntjük a tejszínnel és beforraljuk és hozzáadjuk a szerecsendiót
A tésztát sós vízben kifõzzük fog keményre (al dente), miután lecsepegtettük, a mártással tálaljuk és az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
Parajos-csirkés penne
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Mediterrán csirkés szélesmetélt
Csirkemell rolád, hercegnõ burgonyával, citromos borsmártással
Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával
Báránycomb, parajos túróval töltve
Csirkeraguleves zöldbabbal, tárkonnyal
Csirkemell filé helyett készíthetjük csirkecombból is, azzal még finomabb. Penne tészta helyett pedig, használhatunk széles metélt, vagy spagetti tésztát is.
Parajos-csirkés penne
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csirkemell filé
50 dkg penne tészta
40 dkg paraj (spenót)
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán
2,5 dl tejszín
2 csipet szerecsendió
só, bors
Elkészítés:
Elõször is, a tésztának egy fazékban vizet forralunk, hogy míg a mártást elkészítjük, addig a tészta is készüljön.
A bacont felkockázzuk és megpirítjuk, kisütjük a zsírját, majd az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük.
A csirkemell filét csíkokra vágva megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Mikor a hús megpirult, hozzáadjuk a parajt és megfonnyasztjuk, majd az egészet felöntjük a tejszínnel és beforraljuk és hozzáadjuk a szerecsendiót
A tésztát sós vízben kifõzzük fog keményre (al dente), miután lecsepegtettük, a mártással tálaljuk és az egészet megszórjuk reszelt parmezánnal.
Parajos-csirkés penne
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Mediterrán csirkés szélesmetélt
Csirkemell rolád, hercegnõ burgonyával, citromos borsmártással
Tavaszi zöldségleves medvehagymás csirkemell galuskával
Báránycomb, parajos túróval töltve
Csirkeraguleves zöldbabbal, tárkonnyal