Paradicsomszószos húsgombóc és egy rendhagyó Blogkóstoló
sponsored links
Ez a fordulója a Blogkóstolónak rendhagyó, hisz most a pár hónapja elhunyt bloggertársunk blogjáról készítünk el valami finomságot.
Ezt a tisztelgést Márti, a Hogy meg tudjuk nézni blog írója javasolta és õ is vezeti ezt a fordulót. Gasztropajtira emlékezünk!
Receptjeit olvastam, mindig különösen tetszett, hogy az ételek köré szinte mindig egy-egy történetet kerekített, ezáltal a "száraz" recept dokumentálása ízesebb-kerekebb lett.
Én a paradicsomszószos húsgombócot választottam, amit nem pulyka, hanem csirkehúsból készítettem el. Nagyon finomra sikeredett.
Hozzávalók:
A gombócokhoz
50 dkg csirkemell (pulyka)
1/2 bögre elõfõzött, lecsepegtetett rizs
1 kis fej apróra vágott hagyma
2 cikk zúzott fokhagyma
3-5 dkg reszelt parmezán (ez az én újításom)
1 tojás
1 kk piros paprika
só
bors
bazsalikom (friss vagy szárított)
A paradicsomszószhoz:
7 dl paradicsomlé
zúzott fokhagyma
só
bors
bazsalikom
oregánó
chilipaprika
1 kiskanál méz vagy cukor
A sûrítéshez:
1 kiskanál keményítõ
A körítéshez:
1 kg burgonya
Az elkészítése roppant egyszerû: a gombóc hozzávalóit jó alaposan összegyúrjuk, tojás nagyságú golyókat formázunk belõle.
A finom paradicsomlevet felforraljuk, fûszerezzük, ízlés szerint chilipaprikával ízesítjük.
A lassú tûzön rotyogó paradicsomszószban 12-15 perc alatt készre fõzzük a húsgombócokat.
Ha valaki a szószt sûríteni szeretné, az megteheti egy kiskanál étkezési keményítõvel, amit 1 dl hideg vízzel kevert el. A keményítõvel besûrített szószt fõzzük még3-4 percig.
Fõtt burgonyával tálaljuk.
Gasztropajti, nyugodjál békében!
Ezt a tisztelgést Márti, a Hogy meg tudjuk nézni blog írója javasolta és õ is vezeti ezt a fordulót. Gasztropajtira emlékezünk!
Receptjeit olvastam, mindig különösen tetszett, hogy az ételek köré szinte mindig egy-egy történetet kerekített, ezáltal a "száraz" recept dokumentálása ízesebb-kerekebb lett.
Én a paradicsomszószos húsgombócot választottam, amit nem pulyka, hanem csirkehúsból készítettem el. Nagyon finomra sikeredett.
Hozzávalók:
A gombócokhoz
50 dkg csirkemell (pulyka)
1/2 bögre elõfõzött, lecsepegtetett rizs
1 kis fej apróra vágott hagyma
2 cikk zúzott fokhagyma
3-5 dkg reszelt parmezán (ez az én újításom)
1 tojás
1 kk piros paprika
só
bors
bazsalikom (friss vagy szárított)
A paradicsomszószhoz:
7 dl paradicsomlé
zúzott fokhagyma
só
bors
bazsalikom
oregánó
chilipaprika
1 kiskanál méz vagy cukor
A sûrítéshez:
1 kiskanál keményítõ
A körítéshez:
1 kg burgonya
Az elkészítése roppant egyszerû: a gombóc hozzávalóit jó alaposan összegyúrjuk, tojás nagyságú golyókat formázunk belõle.
A finom paradicsomlevet felforraljuk, fûszerezzük, ízlés szerint chilipaprikával ízesítjük.
A lassú tûzön rotyogó paradicsomszószban 12-15 perc alatt készre fõzzük a húsgombócokat.
Ha valaki a szószt sûríteni szeretné, az megteheti egy kiskanál étkezési keményítõvel, amit 1 dl hideg vízzel kevert el. A keményítõvel besûrített szószt fõzzük még3-4 percig.
Fõtt burgonyával tálaljuk.
Gasztropajti, nyugodjál békében!