Paradicsomsaláta-variációk I.

2014-05-06

sponsored links

Le sem tagadhatnám, hogy imádom a paradicsomot. Nyári kedvenc étkem a sült sajt paradicsomsalátával, ami, amellett, hogy max. 10 perc alatt elkészül, még nem is hizlal. Az alap paradicsomsaláta-recepttel sincs semmi bajom, de néha azért variálok rajta. Így a született a következõ finomság, bármilyen hús vagy sült mellé ajánlom, de simán magában is isteni?

(az egyes a címben azt jelzi, hogy ez egy sorozat része, sok ötletem van még!)

Bazsalikomos paradicsomsaláta fokhagymamorzsával

DSC_6599s

Hozzávalók 4 fõre:

60 dkg érett, lédús paradicsom

Fél csokor (1 maréknyi) friss bazsalikom

3 fej lilahagyma

3 + 5 ek olívaolaj

2 ek balzsamecet

8 nagy gerezd fokhagyma

Só, bors



A fokhagymákat apróra vágjuk, az 5 ek olívaolajon világosbarnára pirítjuk, majd papírtörlõre szedve kihûtjük.

A paradicsomokat 3-4 cm-es darabokra, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, egy tálba tesszük. Rátépkedjük a bazsalikomot, megszórjuk a fokhagymamorzsával. A 3 ek olívaolajat simára keverjük a balzsamecettel, sóval, borssal. Ezzel óvatosan összeforgatjuk a zöldségeket.

DSC_6596s


Hasonló bejegyzések:





Paradicsomsalátához


DSC_3868s
Variációk egy köret körül, avagy amikor a köret szebb, mint a fõétel


O
Könnyû nyári ebéd


O
Ronda és finom




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s