Paradicsompaprika savanyúság 2 módon

2014-09-19

sponsored links


Paradicsompaprika forrázva

Hozzávalók 8-10 db, 7 dl üveghez : 5 kg paradicsompaprika(gogos), 2,5 l víz, 5 dl 9 fokos ecet, 50 dkg cukor, 4 evõkanál jódmentes só, 1 evõkanál mustármag, 1 evõkanál szemesbors, 8-10 babérlevél, zellerlevél, 1 kötés torma, 1 csapott teáskanál szalicil

Elkészítése: A paradicsompaprikát kicsumázzuk, negyedekbe vágjuk és magjait eltávolítjuk, majd több vízben megmossuk. A tormát megpucoljuk, csíkokra hasítjuk, a zellerlevelet megmossuk és minden üveg aljára 1-2 tormát, zellerlevelet, 1-1 babérlevelet rakunk. A vizet az ecettel felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót meg a mustármagot. Mikor a víz felforrt, 2-3 részben beletesszük a paprikacikkeket, 1-2 percig felrottyantjuk, majd szûrõkanállal kivesszük és az üvegekbe tesszük. Közéje és a tetejére még teszünk tormát és ...

Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/09/pa...

sponsored links

Keres?s