Paradicsomos tésztaszósz télire
sponsored links
Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 db vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma,1 szál zeller zöldje, 2 mk. bazsalikom, õrölt bors, só, csípõs paprika.
Elkészítése: Paradicsomot megmostam majd forró vízbe mártogattam egyenként és a héját lehúztam feldaraboltam. A vöröshagymát megtisztítottam és felkarikáztam a fokhagymát összezúztam. Paradicsomot a kétféle hagymával egy fazékba öntöttem rászórtam a fûszereket és összekevertem. Lassú tûzön idõnként megkeverve 1,5 óráig fõztem. Összeturmixoltam és elõzõleg elõkészített kis üvegekbe pakoltam amiket betakarva 2 napig hagytam száraz dunsztba. Ezután cicomáztam és tettem téli szálláshelyükre.:-))
Forrás: Nõk Lapja Konyha kicsit változtattam és kevesebb mennyiségbõl készítettem !( Azt írja az újság hogy télen csak melegíteni kell és mehet a tésztára!)