Paradicsomos tészta padlizsánnal
sponsored links
A tésztaételek roppant praktikusak a hétköznapokban, hiszen olcsóak és villámgyorsan elkészíthetõek, változatosságuknak köszönhetõen pedig megunni sem lehet õket. Én magam is szívesen készítek tésztát, ha nincs sok idõm és igyekszem mindig újabb és újabb változatokat kipróbálni.
Pár hete Fodri meglepett egy szép nagy padlizsánnal, és a nagy melegben hamar ki kellett találnom valami finomat. A padlizsán ízéért alapjáraton nem rajongok, talán csak krém formájában ízlett ezidáig. Errõl aztán eszembe jutott, hogy remek lenne tésztafeltétként.
Hozzávalók:
- bármilyen tészta
- egy nagy padlizsán
- kb 300 g paradicsompüré
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, oregánó, só , bors, cukor
- sajt
Feltesszük a tészta vizét forrni, és közben elkészítjük a szószt: a vöröshagymát apróra vágjuk majd olajon dinsztelni kezdjük. Eközben megpucoljuk a padlizsánt és kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a piruló hagymához. Addig dinszteljük, míg a padlizsán puha nem lesz, majd beleöntjük a paradicsompürét, egy kevéske cukrot és a fûszereket. A fõzés végén a fokhagymát is beletörjük, valamint tovább fûszerezzük, ha szükséges. Végül botmixerrel pürésítjük. Ha a tészta is megfõtt, leszûrjük, rászedjük a szószt és sajttal megszórva tálaljuk.