Paradicsomos tofu

2014-08-09

sponsored links

paradicsomostofukis03.jpg

A  szójabab jól emészthetõ változata a tofu. Semleges ízének avagy ízetlenségének köszönhetõen nagyon jól kiegyenlíti az erõteljes sós, csípõs ételeket. Sokoldalúságát mutatja, hogy sült, fõtt, és nyers változatban egyaránt elkészíthetjük, finom selymes állagával teljessé varázsol bármilyen zöldséges fogást.Fogyasztását ne vigyük túlzásba, mert gyakori fogyasztása impotenciához, frigiditáshoz, és úgy összességében a szexuális érdeklõdés lanyhulásához vezethet. A hozzáadott sok petrezselyemzöldje pedig ellensúlyozza a vesékre és a mellékvesékre gyakorolt gyengítõ hatását. A sokféle fûszernek szintén hasonló okokból, illetve az emésztés segítése szempontjából van fontos szerepe.

paradicsomostofukis02.jpg

Nyáron készíthetõ friss paradicsommal, télre pedig gondoskodhatunk darabos paradicsom eltevésérõl amely nélkülözhetetlen ehhez, és sok más keleti és nyugati például olaszos ételek elkészítéséhez. 

Hozzávalók 2 adaghoz:

4 szelet tofu (egy csomag 2/3 része)  A megmaradt tofut egy csavaros üvegben annyi vízzel amennyi ellepi a hûtõben szoktam tartani - célszerû néhány napon belül felhasználni.

hidegen sajtolt olaj a sütéshez

2 evõkanál olíva olaj

1/2 kg paradicsom lehúzott héjjal, és darabokra vágva

sok fokhagyma - legalább egy fej

1/2 teáskanál római kömény

1/2 teáskanál  fekete mustármag

1/2 teáskanál  görögszéna mag

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál õrölt koriandermag

õrölt fekete bors

petrezselyem

paradicsomostofukis05.jpg

A tofut szeletekre vágjuk és egy papírtörlõbe csomagoljuk ami felszívja a benne lévõ nedvességet.

paradicsomostofukis06.jpg

Amíg szikkad a tofu elkészítjük a szószt. A felmelegített olajban megpirítjuk a fûszereket, beledobjuk a szétnyomott és összevágott fokhagymát, ezzel csak pár másodpercig pirítjuk, hogy meg ne égjen! majd  hozzáadjuk az elõkészített paradicsomot. Kis tûzön fõzzük amíg besûrûsödik, de még darabos a paradicsom.

paradicsomostofukis04.jpg

Amíg fû a paradicsomszósz megsütjük a tofut. Ehhez nagy kockákra vágjuk, lehet rásimítani egy kis keményítõt, és olajban mindkét oldalukon aranysárga színig sütjük. Kiszedjük egy papírtörlõre és amikor az felitatta a felesleges olajat a sült tofudarabokat a paradicsomszószba helyezzük. Összeforraljuk, sózzuk borsozzuk, a tálaláskor sok összevágott petrezselyemzöldjével megszórjuk.

paradicsomostofukis01.jpg

Fõtt basmati rizzsel szeretem együtt tálalni, és még tovább turbózhatjuk friss paradicsomszeletekkel, bazsalikommal.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/08/09/para...

sponsored links

Keres?s