Paradicsomos rákleves

2014-08-13

sponsored links







Hozzávalók 2 személyre: 15-20 dkg tisztítatlan garnélarák, 4 dkg vaj, 2 paradicsom, 1 sárgarépa, 1 pritamin paprika, 1 teáskanál rizs, 1 teáskanál liszt, 0,5 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítése: A garnélarákot bõ víz alatt megmossuk, majd letépjük a fejét, a hasánál szétfeszítjük, a páncélt lefejtjük a faráról és kihúzzuk a tápcsatornáját. A páncélt egy mozsárba rakjuk és kicsit összetörjük. 2 dkg vajat felhevítünk, rádobjuk az összetört páncélt, vörösre pirítjuk(vigyázat, a vaj hamar megég), megsózzuk, felöntjük 1 liter vízzel és 10-15 percig fõzzük, majd sûrû szûrõn leszûrjük.  A pritaminpaprikát meg a sárgarépát csíkokra vágjuk és a megmaradt vajon megdinszteljük, felöntjük az alaplével, megszórjuk kevés borssal, hozzáadjuk a rizst és megfõzzük. Mikor a zöldségek majdnem megfõttek, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott paradicsomot meg a rákhúst. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, kevés levessel hõkiegyenlítjük és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és kiforraljuk. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/08/pa...

sponsored links

Keres?s