Paradicsomos rakott padlizsán

2014-04-18

sponsored links

A héten böjtöt tartottam, igaz csak azért mert már kicsit sok volt a húsból és valami zöldségre vágytam. Igaz nagypéntekre illik betartani, így ma spenótot ebédeltünk. Ezt az ízletes rakott padlizsánt hét elején készítettem. Egyrészt nem volt sok idõm, így átgondoltam, hogy mi is az ami viszonylag gyorsan kész van és másnap is finom. Annyira jól sikerült, hogy szerintem máskor akár vacsorára is elkészítem. Ugyanis nem fontos sütõbe tenni, csupán a sajt miatt volt. Sült padlizsán belekeverve egy paradicsomos mártásba.... bármikor....









Paradicsomos rakott padlizsán
Hozzávalók (2fõ):
2 nagy padlizsán
1 konzerv paradicsom
4 dl házi sûrû paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 ek. étkezési keményítõ
1 kisebb csokor friss bazsalikom
só, bors
10 dkg ementáli sajt

Elkészítés:
A padlizsánokat vágjuk karikára, sózzuk be és hagyjuk egy órát állni, majd mossuk meg és csepegtessük le.
Sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgassuk egymás mellé. Szórjuk megy egy picit sóval, borsozzuk és spricceljük meg olívaolajjal. Elõmelegített 200°C-os sütõbe süssük 15-20 percig, amíg meg nem puhul a padlizsán.
Addig készítsük el a mártást. A vöröshagymát és a fokhagymát daraboljuk fel és kevés olívaolajon futassuk meg. Adjuk hozzá a konzerv paradicsomot és a házi paradicsomlét. Közepes lángon rotyogtassuk 15-20 percig, majd egy kis vízzel elkevert keményítõvel sûrítsük be. A végén ízesítsük sóval, borssal és a feldarabolt friss bazsalikommal.
Egy kisebb jénai aljára tegyünk egy sor padlizsánt, azután kenjük meg paradicsomos mártással. Rétegezzük így tovább, amíg el nem fogy. A tetejére reszeljük rá a sajtot.
Toljuk a sütõbe kb. 20 percre, amíg a sajt szép aranybarna nem lesz.








Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/04/parad...

sponsored links

Keres?s