Paradicsomos káposzta sült hússal

2014-04-29

sponsored links

Utazás a múltba

Régi tavaszok,nyarak emléke sejlik fel.Mikor ugyanígy leszakadt az ég,aztán fél óra múlva szikrázó napsütésben,az esõillatú,párás levegõben ugráltunk a pocsolyákban.Mikor szivárványt vadásztunk az égen.Mikor a kinyílt gyermekláncfû pihéit fújtuk.Mikor hatalmasakat szippantottunk az illatos,friss tavaszi levegõbõl,s élveztük a lágy szellõ simogatását.

Újra észrevenni,megélni ezeket egy kis ember rácsodálkozása segítségével.Újra visszakapni valamit a gyerekkorból.
Záporok után vakító napsütés,harsogó zöld színek,bódító levegõ.Szeszélyes,gyönyörû,illatos tavasz.Mindig öröm a veled való találkozás.

Paradicsomos káposzta sült hússal

Gyerekkorom kedvence,amit nagyon rég nem ettem,mivel magamra maradtam a rajongásommal.Pedig  még szegényes a piaci kínálat,így ilyentájt is jó választás egy tartalmas ebédnek.A finnyáskodó férjemnek a sülthúst a hagymás zsírjával elkevert fõtt burgonyával tálaltam.




Hozzávaló(2 adag):

egy kicsi fej édeskáposzta
egy kis fej vöröshagyma
kb.fél liter paradicsomlé
olaj,liszt
pirospaprika,só,cukor,õrölt köménymag

A hagymát apróra kockázom,a káposztát vékonyra csíkozom.Lábosba teszem õket,sózom,cukrozom,kevés köménymaggal ízesítem majd fedõ alatt,kis lángon puhulásáig párolom,majd felöntöm a paradicsomlével.Kevés olajból és lisztbõl rántást készítek,megszórom  pirospaprikával,majd mikor kissé kihûlt hozzákeverek a fõzelék levébõl,s így keverem bele a többi fõzelékbe a rántást.Összefõzöm,s ha kell utánaízesítek.

A sült húshoz sertéscombot veszek,sózom,borssal s õrölt köménnyel megszórom,kevés sertészsírt teszek alá és mellédobok egy nagyobb darabokra vágott vöröshagymát.Lefedve betolom a 150°c-os sütõbe,a hús méretétõl függõen 2-3 órára,míg omlósra nem sül.
Általában annyi sültet készítek,hogy maradjon ehhez a finom hússalátához.

Folytats a blogon ... alegjobbotthon.blogspot.com/2014/04/p...

sponsored links

Keres?s