Paradicsomos-kolbászos tészta
sponsored links
Volt már, és megint mûsorra került, hisz itt a paradicsom és a paprika szezonja!
Ha véletlenül van maradék lecsónk, pillanatok alatt új fogást varázsolhatunk az asztalra :-)
Paradicsomos-kolbászos tészta
Elkészítési idõ: 40 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg száraztészta
- 2-3 ek. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé (nem sûrített paradicsom!)
- 3-4 friss paradicsom
- 2 nagyobb (kápia) paprika
- 15 dkg lángolt kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk. cukor
- néhány levél friss bazsalikom és kakukkfû
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd ha már kissé összeesett, belekeverjük a kolbászkarikákat is. Erõs tûzön addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul.
Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, felöntjük paradicsomszósszal, hozzázúzzuk a fokhagymát, és takaréklángon, idõnként megkeverve 10-15 percig fõzzük, s szinte a legvégén adjuk hozzá a friss fûszernövényeket.
Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.
Míg a lecsós szósz rotyog, a csomagoláson elõírtak szerint kifõzzük a tésztát, leszûrjük, melegen tartjuk, majd a forró kolbászos-paradicsomos mártással tálaljuk.