Paradicsomos kacsaragu szív alakú tésztával

2014-04-28

sponsored links

Most igazából a szív alakú tészta mellé kerestem receptet, s adott volt a kacsahús, így abból készült a köret. Kissé olaszosra sikeredett, mégis még édesapám is evett belõle, pedig nem nagyon szereti a különleges fûszereket. Kicsit pepecsmunka kicsontozni a kacsát, de a végeredmény megéri.
A szív alakú tésztát a Páromtól kaptam ajándékba, Londonból, még Valentin - napra, egy szív alakú szilikon muffinforma és egy Cadbury csoki társaságában. Kicsim, köszönöm itt is:)


Hozzávalók (4 személyre): 1 kacsa kicsontozott mellehúsa, combjai, szárnyai, a zúzája, 20 dkg májusi pereszke vagy más gomba, kis csokor zöld fokhagymaszár, 1 dl házi fehérbor, só, bors, kevés olaj, jó csipetnyi olasz fûszerkeverék, 1 evõkanál liszt, 5 - 6 dl házi paradicsomlé, 2 evõkanál tejföl, 4 - 5 dkg sajt.
Elkészítése: A kicsontozott kacsahúst kis kockákra vágjuk. A felforrósított olajon átforgatjuk a finomra aprított fokhagymaszárat, hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, és addig fõzzük fedõ nélkül, míg a bor elpárolog, ekkor hozzáöntünk, 2 dl meleg vizet, puhára pároljuk benne a húst. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, együtt pároljuk 15 percig. Amikor a gomba is megpuhult megszórjuk a liszttel, feltöltjük a paradicsomlével, fûszerezzük az olasz fûszerkeverékkel, besûrítjük.
A tésztát a szokásos módon, enyhén sós vízben kifõzzük, óvatosan kavargatjuk meg fõzés közben, hogy a szívek ne essenek szét.
A paradicsomos ragut a kifõzött tésztával tálaljuk, a tetejére sajtot reszelünk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s