Paradicsomos-gombás nyúlcomb

2011-04-29

sponsored links

Életemben eddig kb. 2x ettem nyulat, egyszer nem is tudtam, hogy azt eszem, csak utóbb derült ki, másodszor viszont tudtam, jól is esett. Most viszont jönnek majd a nyulas receptek, mert projekt van és tesztelés van. És bár furán hangzik, hogy nyuszinak szólítom a nyulat, amit jóízûen megeszünk, per pillanat nem tudom, hogy is nevezzem, hogy politikailag korrekt legyek. Nyúl elvtárs? Az jobban passzol egy evésre szánt nyúl esetében? Na lényeg a lényeg, érdemes megkóstolni, mert jól fog esni. Tényleg. Pedig mi aztán nem vagyunk nagy húszabálók, de ez nagyon jól csúszott. Ha nem fog ízleni valami, azt is megmondom, nyugi:)



Hozzávalók:
3-4 nyúlcomb
2 fej fokhagyma
fél kg gomba
só, bors,
1 ek majoranna
1 ek kakukkfû
1 kk cukor
400 g-os hámozott paradicsomkonzerv
olívaolaj
1 dl fehérbor (elhagyható)

1. A húst megmossuk, sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A gombát
megtisztítjuk és felszeleteljük. (Ha konzerv gombát használunk, mint én most, akkor lecsepegtetjük.) A hámozott paradicsomkonzervhez hozzáadjuk a majoránnát, kakukkfüvet és cukrot és leturmixoljuk. Elõmelegítjük a sütõt 200 fokra.
2. Olívaolajat hevítünk egy kicsi serpenyõben, beletesszük a fokhagymagerezdeket és közepes lángon  kb. 10 percig sütjük, idõnként átkevergetve, meg ne égjen!. Ha kész, lehúzzuk a tûzrõl.
3. Nagy serpenyõben olívaolajat hevítünk, beletesszük a combokat és kb. 10 perc alatt megpirítjuk mindkét oldalukat. Ha kész, a serpenyõ tartalmát (húst és zsiradékot) átöntjük egy jénaiba, lefedjük és betesszük a sütõbe, ahol 20-25 percig sütjük. (Közben 1-2x megforgatjuk a combokat).
4. Míg a sütõben sül a hús, a kiürült nagy serpenyõbe kevés olívaolajat öntünk, rádobjuk a gombaszeleteket és 5-10 percig sütjük közepes lángon, aztán ráöntjük a fûszerekkel turmixolt paradicsomot és együtt rotyogtatjuk közepesnél kicsit nagyobb lángon, hogy jól besûrûsödjön. A végén hozzákeverjük a fokhagymagerezdeket, és ha a hús is megsült, azt is, hogy jól bevonja kívülrõl a paradicsomos massza.

Steakburgonyával a legjobb, de simán, kenyérrel is jó. Nagyon finom kis fogás, jó szolgálatot tett ez a nyúl:)

További nyúlhúsos receptek:
www.gasztrabbit.blogspot.com

 Meg majd itt nálam is folyamatosan:)

Folytats a blogon ... csakapuffin.blogspot.com/2011/04/para...

sponsored links

Keres?s