Paradicsomos, fûszeres grissini

2014-07-13

sponsored links

Foci VB döntõre készültem egy kis ropogtatni valóval, ami nagyon jó harmonizál egy kis borozgatás mellé. Kezdõdhet a meccs, izgalmasan nézzük, hátha most is gól sorozatok lesznek. :)








Paradicsomos, fûszeres grissini
Hozzávalók:
150 g tk. tönköly búzaliszt
100 g fehér liszt
5 g élesztõ
kb. 150 ml víz
1 tk. szárított rozmaring
1 tk. szárított bazsalikom
1 kk. só
2 ek. extra szûz olívaolaj

Kenéshez:
sûrített paradicsom

Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, tegyük bele a fûszereket,a sót és az olajat. Morzsoljuk hozzá az élesztõt és a víz hozzá adásával gyúrjunk belõle rugalmas tésztát.
Kelesszük duplájára, nyújtsuk ki 40x30 cm téglalap nagyságúra, majd kenjük meg sûrített paradicsommal. (Ízlés szerint lehet ezt is fûszerezni, szerintem úgy már sok lenne.) Pizza vágóval vágjuk keresztbe középen ketté, majd merõlegesen kb. 1,5-2 cm széles csíkokat. Tekerjük meg és sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük. Érdemes két tepsivel dolgozni egyszerre, nyugodtan egymás alá be lehet tenni, elég rövid idõ alatt megsülnek.
Elõmelegített 200°C-os sütõbe kb. 10 perc alatt süssük ropogósra. Figyeljünk közbe rá, nehogy megégjen.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2014/07/parad...

sponsored links

Keres?s