Paradicsomos-fokhagymás padlizsánkrém
sponsored links
Kicsit más, mint a megszokott, mégpedig azért, mert a fûszeres olajat magába szívja a padlizsán sütés közben. Ennek köszönhetõen kap egy kellemes aromát a padlizsán húsa. Gyermekeim nagyon szeretik, érdemes így is elkészíteni.
Paradicsomos-fokhagymás padlizsánkrém
Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 paradicsom, 1 marék petrezselyemzöld, 3 cikk fokhagyma, olaj, citromlé vagy zöldcitromlé, só, bors.
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, és hosszában kettévágjuk, késsel bevágjuk a húsát kockásan. A petrezselyemzöldet kevés olajjal és a megtisztított, durván vágott fokhagymával összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a padlizsánokat, bekenjük alaposan. Egy sütõlapra rakjuk és 200 fokos sütõben kb. 30 percig sütjük. A kihûlt padlizsánokból kanállal kikaparjuk a belsõt és felaprítjuk. A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk, magos részét kivágjuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot a padlizsánhoz keverjük, citromlével vagy lime-al ízesítjük, sóval és borssal fûszerezzük, valamint tetszés szerinti mennyiségû olajjal dúsítjuk.