Paradicsomos-fokhagymás padlizsánkrém

2014-08-11

sponsored links

Kicsit más, mint a megszokott, mégpedig azért, mert a fûszeres olajat magába szívja a padlizsán sütés közben. Ennek köszönhetõen kap egy kellemes aromát a padlizsán húsa. Gyermekeim nagyon szeretik, érdemes így is elkészíteni.

Paradicsomos-fokhagymás padlizsánkrém

Hozzávalók: 2 padlizsán, 2 paradicsom, 1 marék petrezselyemzöld, 3 cikk fokhagyma, olaj, citromlé vagy zöldcitromlé, só, bors.

Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, és hosszában kettévágjuk, késsel bevágjuk a húsát kockásan. A petrezselyemzöldet kevés olajjal és a megtisztított, durván vágott fokhagymával összekeverjük, majd meglocsoljuk vele a padlizsánokat, bekenjük alaposan.  Egy sütõlapra rakjuk és 200 fokos sütõben kb. 30 percig sütjük.  A kihûlt padlizsánokból kanállal kikaparjuk a belsõt és felaprítjuk. A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk, magos részét kivágjuk, és apró kockákra vágjuk. A paradicsomot a padlizsánhoz keverjük, citromlével vagy lime-al ízesítjük, sóval és borssal fûszerezzük, valamint tetszés szerinti mennyiségû olajjal dúsítjuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/08/11/paradi...

sponsored links

Keres?s