Paradicsom üvegben

2014-08-18

sponsored links


A nyári lédús paradicsomok gyakran eszünkbe jutnak télen is, fõleg, ha egy zamatos szószra vágyunk. Erre a célra üvegben tartósíthatunk paradicsomot, akár különféle ízesítésekben is.Ezen már rég gondolkodom, elég gyakran vásárolok ugyanis paradicsomkonzervet a pizzaszószhoz. Persze amit veszek ízesítetlen, pedig milyen egyszerû lenne, csak turmixolni és kész. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kellõ impulzust az adta, hogy a piacon egy gyönyörû ág kerti bazsalikomot találtam, otthon betettem a vázába és az egéz ház csak úgy illatozott.  Arra gondoltam, miért ne ízesíthetnék vele akár paradicsomkonzervet is. A másik nagy kedvencem, a fokhagyma sem maradhatott ki belõle. Ezt a konzervet érdemes olyankor készíteni, amikor paradicsomlevet fõzünk, így nem kell külön kínlódni a lével.







Hozzávalók egy 8 dl-es üveghez: 6-8 kisebb paradicsom, 1 teáskanál só, 4 cikk fokhagyma, 2 dl forró paradicsomlé, 2-3 bazsalikomlevél.

Elkészítése: A paradicsomokat forró vízbe mártjuk ésa héjukat lehúzzuk. A megtisztított fokhagymacikkeket egy megmosott, száraz befõttesüveg aljára szórjuk. Beletesszük az üvegbe a paradicsomokat, közéjük rakosgatjuk a bazsalikomleveleket, felöntjük a megsózott, forró paradicsomlével. Az üvegeket takaróba bugyoláljuk és úgy hagyjuk kihûlni. Ha kihûltek felrakhatjuk a kamra polcára. Amikor szószt szeretnénk belõle készíteni nincs más dolgunk, mint botmixerrel pürésíteni.

Folytats a blogon ... finomsagaim.blogspot.com/2014/08/para...

sponsored links

Keres?s