Paradicsom és kovászos uborka együtt egy salátában
sponsored links
Paradicsomsalátát bármikor ennék. Ezt meg sikerült egy kicsit feldobni, mert annyira ügyesek voltunk, megérzésbõl, hogy csak na. Nekem egy volt most a lényeg, hogy hideg és savanyú legyen. Nem volt koncepció sem (még az sem volt a fejemben, hogy bejegyzés lesz belõle), csak eszembe jutott, hogy a paradicsom mellé mehetne egy kis kovászos uborka, a férj meg fõzött egy krumplit, amíg én daraboltam.
Lehet kísérletezni másmilyen fûszerezéssel is, friss kakukkfûvel vagy majoránnával is isteni, de az a gyanúm, hogy akár a tárkonyt vagy a friss koriandert is elbírná.
Elõkészítés: 10 ? 15 perc
Hûtési idõ: min. 1 óra
Hozzávalók (2 ? 3 fõre):
2 ? 3 nagyobb paradicsom
1 kis fej vöröshagyma (lilával még jobb, de az épp elfogyott)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy szem krumpli vékonyra szeletelve
3 ? 4 db kovászos uborka
3 dl víz (attól függõen, mennyi levet szeretnénk)
néhány ek. nádcukor
néhány ek. fehérborecet (vagy alamaecet, vagy sima étkezési ecet)
só
1 ek. olívaolaj
frissen tekert fekete bors
A krumplit megpucoltam, vékonyan felszeleteltem és enyhén sós vízben megfõztem. Amikor már puha volt, leszûrtem és hagytam kihûlni. Megmostam a petrezselymet, félretettem száradni.
Amíg a krumpli fõtt, elõkészítettem a salátát. Az öntethez a vízbe tettem a cukrot, a sót, a borsot, az olajat és az ecetet. Alaposan elkevertem és hagytam állni, hogy a cukor felolvadjon, az ízek összekeveredjenek.
Megpucoltam a hagymát és a fokhagymát. A vöröshagymát félfõre vágtam és vékonyan felkarikáztam. A fokhagymákat a kés lapjával megroppantottam, és finomra aprítottam. A megmosott paradicsomokat félbevágtam, kivágtam a szemüket és vékonyan felszeleteltem. Felkockáztam a kovászos uborkát is. Mindent egy nagyobb tálba tettem, ráöntöttem az ecetes öntetet, alaposan összekevertem és a hûtõbe tettem lehûlni.
Tálaláskor megszórtam friss petrezselyemzölddel. Isteni lett.
Facebook-on is fent vagyok.
Julia Child nyomában ? fûszeres paradicsom és pirítós
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)
Tejszínes fûszeres paradicsomleves
Tavaszi vegyes saláta grillezett cukkinivel balzsamecetes sült céklával
Lehet kísérletezni másmilyen fûszerezéssel is, friss kakukkfûvel vagy majoránnával is isteni, de az a gyanúm, hogy akár a tárkonyt vagy a friss koriandert is elbírná.
Elõkészítés: 10 ? 15 perc
Hûtési idõ: min. 1 óra
Hozzávalók (2 ? 3 fõre):
2 ? 3 nagyobb paradicsom
1 kis fej vöröshagyma (lilával még jobb, de az épp elfogyott)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy szem krumpli vékonyra szeletelve
3 ? 4 db kovászos uborka
3 dl víz (attól függõen, mennyi levet szeretnénk)
néhány ek. nádcukor
néhány ek. fehérborecet (vagy alamaecet, vagy sima étkezési ecet)
só
1 ek. olívaolaj
frissen tekert fekete bors
A krumplit megpucoltam, vékonyan felszeleteltem és enyhén sós vízben megfõztem. Amikor már puha volt, leszûrtem és hagytam kihûlni. Megmostam a petrezselymet, félretettem száradni.
Amíg a krumpli fõtt, elõkészítettem a salátát. Az öntethez a vízbe tettem a cukrot, a sót, a borsot, az olajat és az ecetet. Alaposan elkevertem és hagytam állni, hogy a cukor felolvadjon, az ízek összekeveredjenek.
Megpucoltam a hagymát és a fokhagymát. A vöröshagymát félfõre vágtam és vékonyan felkarikáztam. A fokhagymákat a kés lapjával megroppantottam, és finomra aprítottam. A megmosott paradicsomokat félbevágtam, kivágtam a szemüket és vékonyan felszeleteltem. Felkockáztam a kovászos uborkát is. Mindent egy nagyobb tálba tettem, ráöntöttem az ecetes öntetet, alaposan összekevertem és a hûtõbe tettem lehûlni.
Tálaláskor megszórtam friss petrezselyemzölddel. Isteni lett.
Facebook-on is fent vagyok.
Innen is szemezgethettek
Julia Child nyomában ? fûszeres paradicsom és pirítós
Bodzaszöröp (ahogyan egy kedves barátom hívja)
Tejszínes fûszeres paradicsomleves
Tavaszi vegyes saláta grillezett cukkinivel balzsamecetes sült céklával