Paradicsom befõzés ajánló (tartósítószer nélkül)

2014-08-11

sponsored links



Hetek óta a legnépszerûbb bejegyzések a blogon, a paradicsom tartósítással kapcsolatos írásaim.
Persze megértem, hisz jó évet írunk paradicsom termést illetõen.


 


Mindenkinek fontos, hogy hogyan tud a legrövidebb idõ alatt megmenteni a ízletes termésbõl télire,
 és egyre több embernek fontos, hogy hogyan tud tartósítószer nélkül befõzni.
Nálam pedig a tartósítószer kizárva, amennyiben rajtam múlik, nem kerül a családom asztalára.
Mint sokszor írtam már, a tartósítás titka nem a tartósítószerekben van, hanem az egészséges zöldség/gyümölcsben, a tisztaságban (alapanyag, eszközök, üvegek, kupakok) és a megfelelõ ideig tartó hõkezelésben (melegítés, forralás, száraz dunszt, vizes dunszt vagy gõzölés) rejlik.
A részletekrõl itt írtam:





Csokorba gyûjtöttem :) a paradicsomos bejegyzéseket.

A paradicsomlét legegyszerûbben így készítem:
A lecsót pedig így:
A töltött paprikát, így:
Szoktam eltenni paradicsomot egészben, itt írtam hogyan csinálom:
Készíthetünk lekvárt is paradicsomból:




Paradicsomtartósítás aszalva :)
Aszalt paradicsom tárolás
Szárazon:
Olívaolajban (ne zavarjon, hogy más is van az üvegben, nyugodtan teheted csak a paradicsomot):




A választék a kamrapolcomon az idén is bõségesebb, remélem a blogra is kerül majd új ötlet.




Egy kedves Barátomnál kapható étkezési és befõzési célra paradicsom.
Melinda, többféle paradicsomot termel, nem használ vegyszert a kertjében.
A veresi piacon szerdánként megtalálható, de ürömi és hatvani átvétel is lehetséges.
Elõtte, telefonon egyeztetés ajánlott, hivatkozni lehet rám.
Boros Melinda õstermelõ telefonos elérhetõsége: 36/20 9515321









Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s