Paprikás savanyúkáposzta megfázás ellen

2012-01-18

sponsored links

Nem akarom azt mondani, hogy a savanyúkáposzta megosztó étel (pedig az), mert már mindig mindenhol minden megosztó (és most baromi alliteratív voltam). Szóval a savanyúkáposzta nem egy  parfé, de még csak nem is hagyma (videót nem találtam, pedig nagyon kerestem).

Na, én most itt egy olyan változatot közlök, ami nem oszt meg senkit ágytól-asztaltól, mert úgy jó, ahogy van, sõt mi több, egyszerûen zseniális. Igazi téli saláta, sehol benne egy íztelen januári paradicsom, neadjisten egy  felfújt neonsárga kaliforniai paprika.

Mi általában hurka, kolbász mellé készítjük, utána biztos, hogy nem kér már senki semmit másnap reggelig, legfeljebb csak elnézést. De bármilyen sült húshoz, pl. oldalashoz is passzol. Én még magában, salátaként is szoktam enni, annyira finom.

A savanyúkáposzta egyébként segíti az emésztést és a benne lévõ tejsavbaktériumok révén gyulladáscsökkentõ hatása is van. Antibiotikumok szedése után pedig elõsegíti a bélflóra regenerálódását. Tele van C-vitaminnal és 10 dekánként 15 kalóriát tartalmaz (innen).

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg savanyúkáposzta

1 nagy fej lilahagyma

2 teáskanál õrölt pirospaprika

3-4 evõkanál olívaolaj

A káposztát jól kinyomkodtam a levétõl, egy tálba tettem és kicsit elegyengettem, hogy ne maradjon csomós. A lilahagymát apróra vágtam és a káposztához kevertem. Majd az egészet összeforgattam az olívaolajjal, rászórtam az õrölt pirospaprikát, ezzel is összekevertem, végül sóval ízesítettem. Én olyan 1 teáskanálnyi sót szoktam erre a mennyiségre szórni, de ezt ki-ki ízlése szerint bátran módosítsa.

Két-három órára hûtõbe tettem, hogy összeérjenek az ízei.



Folytats a blogon ... https://makviragblog.wordpress.com/20...

sponsored links

Keres?s