Paprikába töltött lilakáposzta

2014-08-06

sponsored links



Hozzávalók:

  •  húsos paprika   azonos mennyiségû mint a káposzta
  • lilakáposzta azonos mennyiségû mint a paprika
  • felöntõléhez literenként
  • 2 evõkanál só
  • 2 dl 10%-os ecet
  • 0,5 dkg fekete szemesbors
  • 5 dkg cukor
  • 3 db babérlevél
  • 2 ág tárkony
  • 1 dkg koriander
  • kis csokor kapor

A káposzta külsõ leveleit leszedjük, vékony csíkokra legyaluljuk.
Kilogramonként 2 evõkanál sóval,és 2 evõkanál ecettel fûszerezve 2 órán át állni hagyjuk.
Közben a paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk,magjait eltávolítjuk.
A sós-ecetes káposztát enyhén kicsavarjuk,majd beletömködjük a paprikákba, lehetõleg végig érjen.
Bõ szájú nagy uborkásüvegekbe rakjuk,ügyesen kihasználva a helyethogy minél több férjen bele.
Felöntõlevet készítünk, ( egy 5 literes üveghez 2 liter víz kell)beletesszük a hozzávalókat,5 percig zubogtatjuk, majd forrón ráöntjük a töltött paprikára.
Celofánnal, csavaros tetõvel lezárjuk,majd ha kihûlt,sötét helyre állítjuk.
Csak 3 hónap múlva érik be igazán.

Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/08/pap...

sponsored links

Keres?s