Paprikakrém
sponsored links
Mindenféle tortillahoz való krémekkel kísérletezek mostanában. Ez a paprikakrém egyébként pirítósra kenve, pl. szalámival is nagyon jó, nem csak mártogatósként lehet tálalni.
Hozzávalók:
4 nagy piros paprika
1 kicsi csípõs jalapeno (vagy bármilyen csípõs csili)
150 g telemea (feta szerû sós juhsajt Erdélybõl, természetesen helyettesíthetõ fetával)
csipet bors
1 tk. szárított bazsalikom
3 ek. kukoricacsíra olaj
A piros paprikákat mindenféle pucolás és csumázás nélkül száraz (olaj nélküli) serpenyõbe rakom, magas hõfokon. Addig sütöm, és forgatom, amíg a héja fekete nem lesz. Ha gáztûzhelyünk van, akkor ez sokkal egyszerûbb, mert csak a láng fõlé kell tartani, és hipp-hopp megég a héja. Tálba rakom és lefedem, amíg ki nem hûl. Ezután a héját kézzel könnyen le lehet szedni, és kicsumázni. Az így kapott füstös paprikahúst botmixerrel összeturmixolom a többi hozzávalóval és kész is. Hûtõbe teszem, és lehûtve tálalom.