Paprikás krumpli virslivel és kolbásszal, bogrács nélkül is füstösen

2011-09-26

sponsored links


Egyes ételeket azért szeretünk bográcsban készíteni, mert kellemesen füstös ízûek lesznek. Azért sem árt néha a bográcshoz nyúlni, mert ebben lassabban készítjük el az ételeket, mely mindenképpen elõnyére válik a legtöbbnek. Van, amit pedig csak bográcsban lehet megfelelõen elkészíteni, mint például a slambuc, ennél az ételnél fölösleges a konyhai kísérletezés.

Korábban bemutatott - bográcsban készült - paprikás krumpli receptem itt található.

Jut is marad is alapon, azért a paprikás krumplit a tûzhelyen is el lehet készíteni majdnem olyanra, mint bográcsban. Szerintem.

A füstölt szalonna bõrét vétek kidobni, még ha az aktuális ételbe nem is szükségeltetik. Sohasem dobom ki, összegyûjtöm és slambucba, levesbe, fõzelékbe elhasználom természetes ételízesítõnek. Szerintem a szalonnabõr az egyik legnagyszerûbb ételízesítõ. Persze nem mindegy, hogy milyen minõségû és milyen eljárással füstölt szalonnáé.

Hasonlóan készítettem a paprikás krumplit, mint máskor, természetesen jó adag szalonnabõrrel, hogy a kész ételt végül körbelengje a bogrács feeling. Most aránylag rövid lével és sok virslivel készítettem, csipetke nélkül.

Hozzávalók 6 adaghoz: ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s