Panírozott pulykafasírt fûszeres sültkrumplival, dinsztelt zöldségekkel

2014-08-05

sponsored links

Panírozott pulykafasírt fûszeres sültkrumplival, dinsztelt zöldségekkel

Szebb a páva, mint a pulyka! Lehet, de pávát még nem ettem, a  pulyka viszont finom. Szeretem.

 Hozzávalók:
  • 25 dkg darált pulykahús
  • 0,5 db zsemle
  • tej
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • õrölt fekete bors
  • õrölt piros paprika
  • 1 db tojás
  • 1 szál petrezselyem
  • liszt
  • kukoricadara
  • 4 db közepes újkrumpli
  • õrölt fekete bors
  • rozmaring
  • kakukkfû
  • 15 dkg mexikói saláta
  • õrölt fekete bors
  • koktélparadicsom
  • petrezselyemlevél
Elkészítés.

A zsemlét szétszaggatom, tejet locsolok rá. A krumplikat elõfõzöm. A zöldségeket olajon megpirítom, öntök rá kevés vizet, fûszerezem, megdinsztelem.

A krumplikat egy serpenyõbe rakom, öntök rá olajat, fûszerezem, s rászórom a rozmaring és kakukkfûleveleket, megsütöm.

A hagymákat darabolom , egy serpenyõben olajon megdinsztelem. Beteszem egy keverõtálba. Hozzáadom a darált húst, a zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, a fûszereket, összekeverem.

A húst egy kb 6 cm-es karikába formázom, majd panírozom, s mindkét oldalán kb. 7-8 percig sütöm.

Tálaláskor, teszek a tányérra 4 szelet fasírtot, 2 db sültkrumplit, formázok egy kupac zöldséget, díszítem koktélparadicsommal, petrezselyemzölddel.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/08/pani...

sponsored links

Keres?s