Panírozott pulykafasírt fûszeres sültkrumplival, dinsztelt zöldségekkel
sponsored links
Panírozott pulykafasírt fûszeres sültkrumplival, dinsztelt zöldségekkel
Szebb a páva, mint a pulyka! Lehet, de pávát még nem ettem, a pulyka viszont finom. Szeretem.Hozzávalók:
- 25 dkg darált pulykahús
- 0,5 db zsemle
- tej
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- õrölt fekete bors
- õrölt piros paprika
- 1 db tojás
- 1 szál petrezselyem
- liszt
- kukoricadara
- 4 db közepes újkrumpli
- só
- õrölt fekete bors
- rozmaring
- kakukkfû
- 15 dkg mexikói saláta
- só
- õrölt fekete bors
- koktélparadicsom
- petrezselyemlevél
A zsemlét szétszaggatom, tejet locsolok rá. A krumplikat elõfõzöm. A zöldségeket olajon megpirítom, öntök rá kevés vizet, fûszerezem, megdinsztelem.
A krumplikat egy serpenyõbe rakom, öntök rá olajat, fûszerezem, s rászórom a rozmaring és kakukkfûleveleket, megsütöm.
A hagymákat darabolom , egy serpenyõben olajon megdinsztelem. Beteszem egy keverõtálba. Hozzáadom a darált húst, a zsemlét, a tojást, az aprított petrezselymet, a fûszereket, összekeverem.
A húst egy kb 6 cm-es karikába formázom, majd panírozom, s mindkét oldalán kb. 7-8 percig sütöm.
Tálaláskor, teszek a tányérra 4 szelet fasírtot, 2 db sültkrumplit, formázok egy kupac zöldséget, díszítem koktélparadicsommal, petrezselyemzölddel.