Panda maci szelet

2014-04-01

sponsored links


Ismét kitört rajtam a kókuszmánia. Viszont nem volt ötletem arra, hogy mely formában vegyem magamhoz ezt az finomságot. Több lehetõséget is végiggondoltam, majd elvetettem. Már éppen lemondtam volna a kókuszos sütirõl, amikor a véletlen (amiben nem hiszek) a segítségemre sietett. Céltalanul szörfölgettem ebédidõben a neten, amikor hirtelen elém került ez a recept, amelynek elõször a neve fogott meg, aztán megnéztem az összetevõket, és megtaláltam a kókuszt, és ezzel már el is dõlt a hétvégi desszert kérdése. Kicsit macerás, de érdemes nekiállni elkészíteni, mert isteni finom!

Panda maci szelet
Hozzávalók:
Kakaós tészta:
- 6 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütõpor
- 3 ek kakaópor
Kókuszos tészta:
- 15 dkg cukor
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 tojássárgája
- 6 ek liszt
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 6 ek porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjébõl a cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A sárgáját habosra keverjük a porcukorral. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütõport, és a kakaóport. A tojásos masszához hozzáadjuk a tejfölt, majd a  lisztes keveréket. Egy közepes tepsit kibélelünk sütõpapírral, a kakaós tészta felét az aljára simítjuk, aztán a kókuszos tésztát elpöttyözzük rajta, majd befedjük a kakaós tészta másik felével. 180 fokra elõmelegített sütõben kb. fél óra alatt készre sütjük (tûpróba!), majd kihûtjük.
A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sûrûre fõzzük, majd kihûtjük. A puha vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket.
A krémet rásimítjuk a tészta tetejére, majd megszórjuk kakaóporral. Egy éjszakára mehet a hûtõbe, másnap szeleteljük, és behabzsoljuk.
Jó étvágyat!


Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/04/pa...

sponsored links

Keres?s