Paleó kenyér, olyan mint az igazi!

2014-02-18

sponsored links

Hát kedves paleósok, és kísérletezõk, ezzel a recepttel már rég adós vagyok, legalábbis Õ szerinte, azért gondolom, mert akárhányszor, esszük rákérdez, ezt ugye már posztoltad?  :-) Nem beszélve azokról a  szerencsésekrõl, akik már kóstolhatták ezt a remekem :-) ). Nem csodálkozom ezen, mert azaz igazság, hogy én is csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni errõl a kenyérkérõl, mert mind formájában, mind ízében, mind állagában olyan mint a KENYÉR! Nincs tojásos mellékíz, nincs karakteres magliszt íz pl.: lenes íz! És hogy miért nem került még közkincsé a recept? Hát azért mert,  egyszerûen nem sikerült úgy lencsevégre kapnom a veknikéket, hogy azzal maximálisan elégedett lettem volna :-( , de most engedve a nyomásnak, így marad nézzétek ezt el nekem! Az alább felsorolt mennyiségbõl 2 db kb. 40-45 dkg-os kenyér lesz!

Hozzávalók:

15 dkg mandula finomra õrölve

15 dkg lenmag kávédarálón leõrölve

12 dkg szezámmag kávédarálón leõrölve/ vagy szezámliszt

5 dkg tetszõleges paleó liszt (kókusz, kendermag), vagy egyéb õrölt+ mag (pl. tökmag, napraforgó)

3 ek útifûmaghéj (psyllium)

2 ek zsiradék

2 tk só

1 tk szódabikarbóna

kb. 4 dl víz

Az elkészítés is nagyon egyszerû, magokat finomra daráljuk, hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót majd a zsiradékot is és lassan elkezdjük adagolni hozzá a vizet eközben kézzel ruganyos tésztává gyúrjuk. Pihentessük kb. 15-20 percig majd gyúrjuk át még egyszer. Sütõpapírral kibélelt tepsibe rakjuk át a tésztát két kupacba, majd formázzuk vekni formájúra.

Könnyen formázható, nem mállik szét! Kicsit vagdaljuk be  tetejét, hogy olyan legyen mint az igazi! ;-)Könnyen formázható, nem mállik szét! Kicsit vagdaljuk be tetejét, hogy olyan legyen mint az igazi! ;-)

200 °C-ra elõmelegített sütõben alsó-felsõ sütéssel süssük 55-60 percig, akkor jó, ha kívül szép aranybarna és kemény  héja. Amikor megsült rácson hagyjuk kihûlni.

Íme! Mint láthatjátok valóban, olyan mint a hagyományos kenyerek!Íme! Mint láthatjátok valóban, olyan mint a hagyományos kenyerek!

Kihûtés után szépen szeletelhetõ, nem nedves és van kérge is! :-)

szeletelt kenyér



Jó étvágyat!



Hasonló bejegyzések:




PA180029
Paleo mézeskalács- gluténmentes, tejmentes


kakaós tekercs vágott
Kakaós csiga, na jó csak tekercs :-) /paleo/


gesztenyés krémes torta
Gesztenyés krémes PALEO!!!




Folytats a blogon ... otletvar.cafeblog.hu/2014/02/18/paleo...

sponsored links

Keres?s