Paleolit sütemények

2012-02-03

sponsored links

Nem rég jártam kozmetikusnál, ahol jött egy felkérés: sütnöm kéne paleolit kenyeret és süteményeket. Kicsit féltem igent mondani, mert egész eddig azt se tudtam, hogy mi az a paleolit. :)
Kerestem az interneten recepteket, az alapján nem tûnt vészesnek a dolog, majd jött a bevásárlós rész. Itt picit hezitáltam, hogy most hova is menjek, végül a Vásárcsarnok mellett lévõ Ázsia Bt.-re tettem le a voksom. Itt a zabtejszínt leszámítva mindent megkaptam, mint utóbb kiderült, ráadásul igen jó árakon.

Jöhetett a munka nagyobbik része, elkészíteni az elsõ paleolit kenyeremet, lenmaglisztbõl és mandulából. Sokat nem vártam a kenyértõl, mikor kevertem össze a hozzávalókat láttam, hogy az állaga nem olyan, mint a hagyományos, ráadásul a lenmagliszttõl fekete is. Keleszteni nem kellett, hiszen élesztõ nem kellett hozzá, sütés közben se volt az a jó kenyér-illat a lakásban. Kicsit aggódni kezdtem - mi fog kisülni a sütõben?!  
Kisült! Vártam kicsit majd felvágtam megkóstoltuk és akkor egybõl egymásra néztünk és tudtuk, hogy nekünk nem ez az ízvilágunk. Mi jobban szeretjük a hagyományos fehér vagy rozsos kenyereket.

 A paleolit étrendben viszont nem csak lenmagos kenyér szerepel, hanem sok finom édesség is. Minden tájegységnek, országnak, sõt még a diétákban is van édesség, itt is van sok jó. Ilyen pl: a mákmuffin, mely tömény mákból és ...


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2012/02/03/paleolit...

sponsored links

Keres?s