Paleo tarhonya

2014-08-04

sponsored links

A recept és a képek Willson oldaláról valók,

ha a ide kattintasz, többet is olvashatsz a receptrõl!

Hozzávalók:tarhonya0

  • 6 tojás (vagy 10 tojásfehérje)
  • 9 lapos evõkanál mandulaliszt (***)
  • 1-2 dl tiszta ivóvíz
  • 1 mokkáskanál õrölt kömény
  • Só (Ízlés szerint)

tarhonya1

 

 

 

 

 

A sütésheztarhonya2

  • 2 nagy kanál zsír

 Elkészítés:

  • A hozzávalókat összekeverjük(megkóstoljuk, elég sós e!?!
  • Egy mély serpenyõben megolvasztjuk a zsírt és egy jó kanálnyit a masszához keverünk
  • Negyedórányi pihentetés után a felforrósodott zsírba beleöntjük a keveréket, és sütés közben folyamatos keveréssel morzsásra daraboljuk


Felhasználás:

  • Gulyásleveshez csipetke helyett
  • Vadas mellé zsemlyegombóc helyett
  • Pörköltekhez köretnek, vagy az ételeinkben a nokedli és a rizs helyettesítésére is alkalmas, stb.
  • Fokhagymaleveshez, húsleveshez, karalábéleveshez levestészta helyett. Ebben az esetben õrölt kömény helyett  egy pici borsot, apróra vágott petrezselyem zöldet tehetünk bele
  • Húslevesnél elkapart májjal kiegészítve májgombóccá alakítható
  • Önálló ételnek is finom, ha darált fõtt sonkát keverünk a masszába kisütés elõtt
  • Reszelt, érett kemény sajttal (parmezán) fogyasztható… – lásd. sonkás morzsóka

(***)
A mandulalisztet tessék elõbb megkóstolni!!! Néha keserû-mandula kerül bele és aztán lehet kidobni az egészet…


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23449

sponsored links

Keres?s