Paleo Sacher torta

2014-08-14

sponsored links

A múlt hétvégén készítettem ezt a nagyon finom tortát a névnapom itthoni ünneplése alkalmából.A miskolci paleo boltban ettem hasonló paleo Sacher tortát egy hete, nyaralásunkkor. Próbáltam elkészíteni egy sajátot. Kicsit édesebb lett, mint a másik,de nagyon ízletes. Külsõre pedig pont úgy néz ki, mint az, amilyet Miskolcon kóstoltam.


Paleo Sacher torta 

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

- 6 egész tojás ( nagy méretû, L-es)
- 7 evõkanál xilit/nyírfacukor
- 3 evõkanál mandulaliszt
- 7-8 evõkanál finomra darált mandulaszirom
- 2 púpozott evõkanál holland kakaópor
- 4 evõkanál kókuszolaj ( vagy kókuszzsír olvasztva )
- késhegynyi Bourbon vanília õrlemény
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál foszfátmentes sütõpor
- kb.1 kis üveg cukormentes sárgabaracklekvár 
- kb. 600-700 g nagyon puha aszalt sárgabarack

A tetejére:

- kb. 1,5 dl méz
- 2 kanál kakaópor
- kb. 1,5 dl kókuszolaj
( vagy ízlés szerinti mennyiség mindenbõl )

Díszítésnek: pár szem aszalt barack

A torta tésztájához egy nagy méretû kerek kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütõpapírral. A szélét ne! A szélét kókuszolajjal kenjük be!
A tésztához az egész tojásokat az édesítõvel elektromos habverõ segítségével verjük habosra. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a darált mandulát, a kakaóport, a kókuszolajat, a vaníliát, a szódabikarbónát és a sütõport. Simára verjük/ keverjük ki az egészet. Öntsük a formába, és elõmelegített sütõben addig süssük, amíg mindenhol szépen átsül, de nem ég meg. Tûpróbáig. Hagyjuk negyed órát a formában hûlni hideg kövön.
Késõbb a forma karimáját kapcsoljuk le és a sütõpapírt távolítsuk el az aljáról.Rácson hagyjuk tovább hûlni.
Amikor már nem meleg és nem is langyos a tészta, éles késsel vágjuk két kerek lappá.
Az alsót kenjük meg a mindenmentes sárgabarack lekvárral. A puha aszalt barackokat aprítsuk kisebb darabokra és egy éles késes aprítógépbe tegyük be 2-4 kanál lekvárral együtt. ( ha szükséges még bele,akkor késõbb pótoljuk ) Daráljuk le majdnem krémesre. Nem szabad folynia, inkább sûrû, de éppen kenhetõ állagú legyen. Ezt kenjük vastag rétegben a tortára. Fedjük be a másik lappal. Most a csokimázat készítsük el! Ehhez a hozzávalókat vagy a megadott mennyiségben,vagy ízlés szerint gyors mozdulatokkal keverjük simára. ( nem kell fõzni, sem olvasztani! ) Öntsük a torta tetejére és kenjük szét úgy, hogy a szélére is jusson belõle. A tetejére vastagabb rétegben kerüljön! Az egészet díszíthetjük aszalt barackkal. 
Tegyük a hûtõbe legalább 2-3 órára szilárdulni! Éles, elõzõleg forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel vágjuk fel! 
Nagyon laktató és csupa csokis-barackos finomság! Miközben megszilárdul elõfordulhat,hogy egy kicsit márványos lesz a teteje a kókuszzsír miatt, ami nem mindenhol egyenletesen oszlik szét. De ettõl még isteni finom! :)

Jó étvágyat!








Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2014/08/p...

sponsored links

Keres?s