Paleo- nyers lúdláb torta

2014-07-21

sponsored links

A keresztfiunk ötödik szülinapjára készítettem egy nyers tortát, melyhez az ötletet Lénárt Gitta Élõ édességek könyvében találtam. A könyv 85. oldalán található Meggyes falatok sütijét helyeztem egy 17 cm-es, kisméretû tortaformába. A receptnél a könyvben szereplõ hozzávalókat és mennyiségeket is feltüntetem, de zárójelben az általam választott adagokat is leírom!
Nagyon könnyû elkészíteni és isteni finom, laktató és hûs nyári desszert!
Kicsit rusztikusra sikerült, mert nem lettek mindenhol egyformák a rétegek. Mivel szerintem hasonlít a Lúdláb tortához, így én annak neveztem el.


Paleo- nyers lúdláb torta 

Hozzávalók:

- az alaphoz: 

- 1 csésze dió beáztatva és megszárítva ( nálam ez kb. 4-4,5 dl dió)
- 8 szem datolya ( nálam ez 2 marék datolya, beáztatva , majd felaprítva )
- 1 evõkanál kakaópor ( természetesen holland )
( plusz nálam: 2 kanál méz )

Az egészet össze kell turmixolni és a tortaforma aljára nyomkodni lehetõleg egyforma vastagságban. A hûtõbe tettem pihenni a következõ réteg elkészítéséig.

- a meggyes réteghez:

- 500g meggy lecsepegtetve ( nálam is ennyi )
- 4 szem datolya ( nálam kimaradt )
- 10 csepp stívia ( nálam ez 2 kanál méz )
- 1 evõkanál útifûmaghéj ( nálam 1,5 púpozott evõkanál )

A meggyet a mézzel kicsit darabosra összeturmixoltam, majd simára kevertem a többivel. Az egészet az alapra simítottam. Újra betettem a hûtõbe.

- a kesuhabhoz:

- 1 csésze kesudió ( nálam ez 150 g )
- fél csésze tiszta víz ( nálam ez kb. 1 dl )
- 1/2 citrom leve ( nálam ez kimaradt )
- 1 evõkanál útifûmaghéj ( nálam ez kb. 2 evõkanál )
- 10 csepp stívia ( nálam ez kb. 1,5 evõkanál méz)

Az egészet össze kell turmixolni és rákenni a tortára. Mehet a hûtõbe!

-a csokimázhoz:

- 2 evõkanál reszelt kakaóval ( nálam ez kimaradt, de cseppet sem volt probléma )
- 1 evõkanál kókuszolaj ( nálam ez 2,5 evõkanál )
- 1 evõkanál kakaópor ( nálam ez 2  evõkanál )
- 1/2 evõkanál agávészirup ( nálam ez 2 evõkanál méz )

Az egészet nagyon simára keverjük. A torta tetejére öntjük és egyenletesen szétkenjük. 
A torta tetejét kirakhatjuk magozott meggyel. Hûtõben 24 órát, de legalább egy fél napot hagyjuk pihenni. Éles, elõzõleg forró vízbe mártott és szárazra törölt késsel szeleteljük. 
Lassan ajánlott fogyasztani!

Jó étvágyat!











Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2014/07/p...

sponsored links

Keres?s