Paleo Gundel palacsinta

2014-04-04

sponsored links








Annyira szuper palacsintákat sikerült sütnöm, nincs tojásíze, nincs mellékíze, teljesen olyan, mint a hagyományos. Könnyû sütni, nem szakad, meg lehet fordítani és ebbõl a mennyiségbõl kb. 20 darab palacsinta lett, elég az egész családnak, fõleg ezzel a töltelékkel, meg a szósszal. A palacsinta természetesen mással is tölthetõ és magában is finom.

A palacsinta hozzávalói:
4 tojás
3 ek. erythritol (por alakú)
pici só
2 dl mandulatej (kókusztej, kesutej, stb. is jó)
3 dl víz
18 dkg nyílgyökérpor
3 ek. olvasztott kókuszvaj

A töltelék hozzávalói:
30 dkg darált dió
8 dkg erythritol (ízlés szerint)
1-1,5 dl forró mandulatej v. kókusztej
1 kezeletlen narancs v. citrom reszelt héja

A csokiszósz hozzávalói:
5 dkg étcsoki (tej, szója és cukormentes)
3 dkg cukrozatlan kakaópor
kb. 5 dkg erythritol (ízlés szerint)
5 dkg kókuszvaj
2 dl kókuszkrém

A palacsinta hozzávalóit a kókuszvajon kívül, mind betettem a turmixgépbe és simára turmixoltam, a végén az olvasztott kókuszvajat is hozzá csurgattam. Egy teflon serpenyõt az elsõ palacsinta elõtt kikentem kókuszvajjal, a többinél már nem kellett. Egy kisebb merõkanállal adagoltam a masszát, nem olyan sûrû, mint a hagyományos palacsinta, sokkal hígabb. Amikor a serpenyõ már felforrósodott, akkor beleöntöttem a masszát, közben forgattam a serpenyõt, hogy szépen elterüljön, addig frogattam, míg a massza már nem volt folyékony. Amikor az egyik oldal megsült, átfordítottam, én a kezemmel szoktam, de persze egy vékony spatula is jó. Ki kell tapasztalni, hogy hogy a legjobb sütni, nekem az elsõ általában mindig szétesik, bármilyen palacsintát is sütök. Közben elkészítettem a tölteléket, a diót ledaráltam, elkevertem az édesítõvel, a reszelt narancshéjjal, felöntöttem annyi forró tejjel, hogy jó krémes legyen, de ne folyós. Aki szereti mazsolát is tehet bele. A csokiöntet hozzávalóit egy kis fazékba tettem és alacsony lángon elkezdtem melegíteni, ahogy felolvadt a csoki, habverõvel simára kevertem, pár percig alacsony lángon fõztem, amíg be nem sûrûsödött. Az édesítõt ízlés szerint lehet adagolni, én keserûbben szeretem, a gyerekeim viszont úgy nem ennék meg. A kisült palacsintákat megtöltöttem a diókrémmel, háromszögre hajtottam, majd az öntettel tálaltam.




 Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keres?s