Palacsinta tej és tojás nélkül

2014-04-29

sponsored links

Jelen esetben zab és hajdinaliszt keverékébõl, hogy legyen benne lúgosító gabonaféle is (ami egyébként fûféle, mint tudjuk, de nem számít). A tészta, mint minden ilyen típusú keverék, könnyebben szakad, de ha nem hagyjuk túl hígra a tésztát, és vékonyra a palacsintát, nem nehéz vele boldogulni, ráadásul egy könnyû palacsintát kapunk cserébe. Bevallom õszintén, nem is nagyon próbáltam késsel fordítgatni, inkább feldobtam, és úgy fordítottam meg. Nem bonyolult, hamar megtanulja az ember, azután pedig már ha benne van a lendület a kezedben, megy, mint a karikacsapás. (Komolyan gondolom.) Egyszerûen elõször csak megmozgatod, hogy érezd, mire számíts, majd egy hirtelen picit elõre, és felfelé irányuló mozdulattal feldobjuk. Utána már csak lavírozol, hogy elkapd lenn. :)
A leírt mennyiség kb. 15 palacsintához elég, de sütõje válogatja.

Hozzávalók:
2 bögre zabliszt
1 bögre hajdinaliszt
1/3 bögre olivaolaj (bõven)
2 bögre szójatej
2 bögre szénsavas ásványvíz (szûken)
25 csepp sztívia /2 ek nyírfacukor
vanília
1 csipet só

cukormentes lekvár / reszelt alma dióval, vagy mákkal / kölestúró

Elõször a száraz anyagokat keverjük össze, majd hozzáadjuk a folyadékokat részletekben. Amikor sima a tészta, felforrósítjuk a palacsintasütõt, és közepes lángon sütjük a palacsintákat. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a sütõben, majd mikor a széle elválik tõle, és megmozgatva nem tapad rá, megfordítjuk a palacsintákat. A másik oldalukat is megsütjük. Megtöltjük lekvárral, vagy egyéb töltelékkel, friss gyümölcsökkel kiegészítve fogyasztjuk.



Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2014/04/palacsi...

sponsored links

Keres?s