Palacsinta, ahogy mi szeretjük

2012-09-17

sponsored links

Érdekes módon csak mostanában kezdtem el kísérletezgetni a palacsinta készítéssel. Pedig például gofrit sokszor csináltam korábban is. Volt egy két kívánalmam a recepthez: ne legyen benne tej, kevés tojás kelljen hozzá, mert nem volt itthon, és ne nagyon kelljen olajozgatni. És akkor megszületett a tej nélküli, csökkentett tojástartalmú és már a tésztában is olajat tartalmazó, számomra tökéletes hajszálvékony palacsinta receptje.

Hozzávalók:


  • 1,5 l szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
  • 65 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A tojást egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és az olajat. Egy fakanállal jól elkeverjük. 
  2. Öntsünk hozzá 3 dl ásványvizet, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a lisztet.  Erõteljes keveréssel nokedli jellegû tésztát készítünk, melyet addig kavarunk, amíg az utolsó csomó is szét nem oszlik. 
  3. Ezután szép lassan, kevergetés közben hozzáadjuk a maradék ásványvizet, amíg tejszín állagú nem lesz. Lehet, hogy pici az ásványvízbõl megmarad, de lényeg, hogy csomómentes és tejszín állagú legyen. 
  4. Hagyjuk pihenni minimum 20 percet.  
  5. Melegítsük fel a teflon serpenyõt. Az elsõ palacsintához kenjünk kicsi olajat a serpenyõbe, ezt többet nem kell megismételni, mert a tésztánkból elég olaj fog kisülni. Süssük ki a palacsintákat. Garantáltan vékonyak, könnyen tekerhetõek lesznek. 
  6. Majd megtölthetjük, amivel szeretnénk.

Palacsinta


Folytats a blogon ... apafozte.blogspot.com/2012/09/palacsi...

sponsored links

Keres?s