Padlizsános pizza

2014-07-10

sponsored links

Egy ideje foglalkoztatott az ötlet, hogy milyen lehet a pizza padlizsánkrémmel, két kedvencem együtt. Nekem nagyon ízlik, túl vastagon nem kell rákenni a krémet, sok sajttal nagyon finom, de természetesen húsimádók tehetnek rá császárszalonnát például.
Padlizsános pizza

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 2 dkg friss élesztõ, 0,5 dl olaj, 1 teáskanál cukor, 1 evõkanál só, a feltéthez: 2 padlizsán, 4 paradicsom, 1 fej hagyma, kevés olívaolaj, zöld fûszerek: bazsalikom, oregánó, parmezán sajt a tetejére.
Elkészítése: A padlizsánokat megmossuk, majd vaslapon megsütjük, amikor kihûlt vizes kézzel meghámozzuk, pépesítjük az apróra vágott paradicsommal és hagymával. Zöld fûszerekkel és sóval ízesítjük, kevés olívaolajat kavarunk belé.Ha nincs kenyérsütõ gépünk, akkor a cukrot felolvasztjuk 1 dl meleg vízben és felfuttatjuk benne az élesztõt. A sót a liszttel összekeverjük és ráöntjük az élesztõt, az olajat, majd 2 dl meleg vízzel jól összegyúrjuk és dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen legalább fél órát kelesztjük. Ezután a tésztát 4 egyenlõ részre osztjuk és kör alakúra kinyújtjuk egyenként. Megkenjük a padlizsános krémmel, megszórjuk parmezánnal és 220 fokos sütõben kb. 12 percig sütjük.

Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/07/10/padliz...

sponsored links

Keres?s