Pacalpörkölt

2014-02-26

sponsored links




Kissé megosztó étel következik, ami engem illet, én nagyon szeretem.


Hozzávalók 4 személyre

1000 g elõfõzött pacal
2 evõkanál zsír
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 evõkanál õrölt pirospaprika
õrölt bors
õrölt kömény
majoránna

A pacalt átmossuk, és ha szükséges vékony csíkokra daraboljuk.  A vöröshagymát  apró, a paprikát és a paradicsomot kisebb kockára vágjuk.
A hagymát a lereszelt fokhagymával a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot , és az egészet pár percig tovább pároljuk.  Rászórjuk a pirospaprikát, majd rátesszük a pacalt is. Sózzuk, fûszerezzük és lassú tûzön 30-35 percen át sütjük. 

Fõtt krumplival vagy kenyérrel tálaljuk.

A recept a Kifõztük magazin februári számában is megjelent.

Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/02/pacalp...

sponsored links

Keres?s