Pácolt csirke bok choy-jal

2017-03-19

sponsored links


A Fehérvári úti piacon, a felső szinten időről-időre lehet venni ebből a soknevű ázsiai zöldségből, a legnagyobb örömömre. Nevezik még pak choi, bok choi betűkkel leírva, sőt magyarul is keresheted: bordás kel néven. 
A legjobb, hogy nem utazik 3ezer kilométert, hanem itt a város környékén is megterem a fólia alatt. 

Persze azért ázsiai zöldség lévén, jó kis szójaszószos-földimogyorós wokos étel kerekedett belőle. 

A csirkét pedig egyszerűen mindig ugyanígy fogom pácolni, mert zseniális. (Sőt, lazaccal még jobban működik!)

Szóval 1 csirkemell pácolásához: 3 evőkanál rizsecet (vagy sushi-ecet), 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, 1 kiskanál chili-szósz (pl. Tabasco). 

A felkockázott húst legalább 1 órán keresztül ebben a ...

Folytatás a blogon ... agifoz.blogspot.com/2017/03/pacolt-cs...

sponsored links

Keresés






Gasztroblogok