Ottis süti

2014-05-07

sponsored links

Ez a süti azért lett az én nevemmel címkézve, mert teljes egészében én találtam ki a rétegeket hozzá. Húsvétkor volt egy próbálkozásom, akkor kissé folyékony lett a teteje, de most javítottam az állagán :) . Nagyon finom, egyszerû kis sütike, pontosan olyan amilyent én szeretek.

Ottis süti

Hozzávalók a tésztához: 18 deka liszt, 12, 5 dkg vaj, 5 dk cukor, csipet só; a krémhez: 25 dkg mascarpone krémsajt, 2 tojás, 3 evõkanál cukor, a tetejére: 12 dkg vaj, 35 dkg sûrített tej, 10 dkg dió.

Elkészítése: Egy 20×20 cm-es sütõformát kikenünk vajjal. A lisztet, sót, és a cukrot gyorsan összekavarjuk, majd a vajjal összegyúrjuk. A tésztát a formába nyomkodjuk egy kanállal, amíg egy egyenletes tésztaréteggé válik. Villával megszurkáljuk, és 10 percre a hûtõbe rakjuk. Közben elõmelegítjük a sütõt 180°C fokra. Kb. 15 perc alatt halvány barnára sütjük a tésztát. Idõközben a krémsajtot a tojásokkal összedolgozzuk és a cukorral, a tészta tetejére simítjuk és visszatesszük a sütõbe további 15 percre. A sûrített tejet és a vajat egy vastag aljú edénybe öntjük és folyamatos kevergetés mellett addig fõzzük, amíg szemmel láthatóan jól besûrûsödik és egy kis színt kap, majd belekavarjuk a darabos diót. A megsült tésztára öntjük, és 5 percre visszarakjuk a sütõbe. Szeletelés elõtt hûlni hagyjuk.

 


Folytats a blogon ... ottisfoz.szhblog.ro/2014/05/07/ottis-...

sponsored links

Keres?s