Oroszkrém ? tortakrém

2014-08-03

sponsored links

Egy oroszkrém torta recept, csak éppen be van burkolva. :)

IMG_8971Angry Birds ? oroszkrém



15 dkg cukor

(10 dkg rumba áztatott mazsola vagy kandírozott vegyes gyümölcs kocka)

3 dl tejszín (ha nem burkoljuk a tortát, akkor 6 dl, hogy körbe tudjuk kenni is a krémmel)

5 tojás

3 dl tej

3 dkg zselatin (15 dkg vízben oldva)

fél rúd vanília

A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gõz fölött sûrûre keverjük.

A zselatint beáztatjuk 5x-ös mennyiségû vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban 5-10 másodperc alatt folyósra melegítjük.

Picit visszahûtjük, majd a vaníliás masszához keverjük.

Levesszük a gõzrõl és addig keverjük, míg ki nem hûl.

Vigyázzunk, ne dermedjen meg.

A felvert tejszínhabot adjuk hozzá (ha tejszínnel kennénk körbe, akkor 3 decibõl vert habot adjunk hozzá), és kenjük meg a piskótalapokat.

Szórjuk meg õket a rumos mazsolával.

A tortát vond be kívülrõl is a hab másik felével vagy burkold, (én adtam a díszítõ habhoz egy zselatinfixet )és tedd néhány órára hûtõbe, hogy megdermedjen.

Abban az esetben ha burkolni szeretnéd, gondolni kell arra, hogy a krém ne érintkezzen a burkoló anyaggal, mert elkezdi oldani és szirup fog kibugyogni a torta aljából, hiába hûtjük.

Ebben az esetben a tortát vajkrémmel kenjük körbe. Ez lehet mondjuk 25 dkg margarin 10 dkg porcukorral kikeverve, vanília aromával ízesítve.

A vajkrém szigetel a két réteg között. Nem kell vastagon és tudom, nem igazán szeretik (én sem), de szükséges.

Ez a krém szerintem egy 24 cm átmérõjû tortára elegendõ.

Piskóta receptet itt találsz hozzá: PISKÓTA.

Még több tortakrémet találsz itt: Krémek, piskóták

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

ddddd Forrás: Akoildi


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/08/03...

sponsored links

Keres?s