Oroszkrém ? tortakrém
sponsored links
Egy oroszkrém torta recept, csak éppen be van burkolva.
Angry Birds ? oroszkrém
15 dkg cukor
(10 dkg rumba áztatott mazsola vagy kandírozott vegyes gyümölcs kocka)
3 dl tejszín (ha nem burkoljuk a tortát, akkor 6 dl, hogy körbe tudjuk kenni is a krémmel)
5 tojás
3 dl tej
3 dkg zselatin (15 dkg vízben oldva)
fél rúd vanília
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gõz fölött sûrûre keverjük.
A zselatint beáztatjuk 5x-ös mennyiségû vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban 5-10 másodperc alatt folyósra melegítjük.
Picit visszahûtjük, majd a vaníliás masszához keverjük.
Levesszük a gõzrõl és addig keverjük, míg ki nem hûl.
Vigyázzunk, ne dermedjen meg.
A felvert tejszínhabot adjuk hozzá (ha tejszínnel kennénk körbe, akkor 3 decibõl vert habot adjunk hozzá), és kenjük meg a piskótalapokat.
Szórjuk meg õket a rumos mazsolával.
A tortát vond be kívülrõl is a hab másik felével vagy burkold, (én adtam a díszítõ habhoz egy zselatinfixet )és tedd néhány órára hûtõbe, hogy megdermedjen.
Abban az esetben ha burkolni szeretnéd, gondolni kell arra, hogy a krém ne érintkezzen a burkoló anyaggal, mert elkezdi oldani és szirup fog kibugyogni a torta aljából, hiába hûtjük.
Ebben az esetben a tortát vajkrémmel kenjük körbe. Ez lehet mondjuk 25 dkg margarin 10 dkg porcukorral kikeverve, vanília aromával ízesítve.
A vajkrém szigetel a két réteg között. Nem kell vastagon és tudom, nem igazán szeretik (én sem), de szükséges.
Ez a krém szerintem egy 24 cm átmérõjû tortára elegendõ.
Piskóta receptet itt találsz hozzá: PISKÓTA.
Még több tortakrémet találsz itt: Krémek, piskóták
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Forrás: Akoildi
Angry Birds ? oroszkrém
15 dkg cukor
(10 dkg rumba áztatott mazsola vagy kandírozott vegyes gyümölcs kocka)
3 dl tejszín (ha nem burkoljuk a tortát, akkor 6 dl, hogy körbe tudjuk kenni is a krémmel)
5 tojás
3 dl tej
3 dkg zselatin (15 dkg vízben oldva)
fél rúd vanília
A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gõz fölött sûrûre keverjük.
A zselatint beáztatjuk 5x-ös mennyiségû vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban 5-10 másodperc alatt folyósra melegítjük.
Picit visszahûtjük, majd a vaníliás masszához keverjük.
Levesszük a gõzrõl és addig keverjük, míg ki nem hûl.
Vigyázzunk, ne dermedjen meg.
A felvert tejszínhabot adjuk hozzá (ha tejszínnel kennénk körbe, akkor 3 decibõl vert habot adjunk hozzá), és kenjük meg a piskótalapokat.
Szórjuk meg õket a rumos mazsolával.
A tortát vond be kívülrõl is a hab másik felével vagy burkold, (én adtam a díszítõ habhoz egy zselatinfixet )és tedd néhány órára hûtõbe, hogy megdermedjen.
Abban az esetben ha burkolni szeretnéd, gondolni kell arra, hogy a krém ne érintkezzen a burkoló anyaggal, mert elkezdi oldani és szirup fog kibugyogni a torta aljából, hiába hûtjük.
Ebben az esetben a tortát vajkrémmel kenjük körbe. Ez lehet mondjuk 25 dkg margarin 10 dkg porcukorral kikeverve, vanília aromával ízesítve.
A vajkrém szigetel a két réteg között. Nem kell vastagon és tudom, nem igazán szeretik (én sem), de szükséges.
Ez a krém szerintem egy 24 cm átmérõjû tortára elegendõ.
Piskóta receptet itt találsz hozzá: PISKÓTA.
Még több tortakrémet találsz itt: Krémek, piskóták
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Forrás: Akoildi