Orosz saláta tojással

2014-02-17

sponsored links



Ebédre készítettem a salátát, mellé sajtos golyót.




Volt tegnapról egy kevéske maradék rizottó. Eredetileg kelbimbóval és sárgarépával készült. 
A nagy kelbimbókat kivettem belõle, a maradékot villával összetörtem (kb 15 dkg), 
reszeltem hozzá ugyanannyi sajtot (ementáli), tettem még hozzá petrezselymet, tyúkhúrt, borsot,  
3 evõkanál zabpelyhet és egy tojást. Összekevertem.
 Golyókat és rudacskákat formáztam belõle és megforgattam kukorica présliben. 
Forró olajban megsütöttem.


 
 


(A kukorica prézli roppant jó dolog, kukorica darából készül, reformboltban vettem.




Orosz saláta tojással

Hozzávalók
10 szem (közepes) burgonya
5 db közepes nagyságú sárgarépa
15 dkg zöldborsó (most a fagyasztóból)
---
2 ek kapribogyó (savanyú, ha nem lett volna uborkát tettem volna)
3 db keményre fõtt tojás
1 ek petrezselyem (aprított)
friss tyúkhúr
---
1 db tojássárgája
olívaolaj
frissen õrölt bors
só (ezt kihagytam, mert a petrezselyem sóban eltett volt)
1 db kezeletlen citrom héja és leve


 A krumplit és sárgarépát megtisztítottam, mostam, majd egyforma nagyságú kockákra vágtam. 
A kukta párolókosarába raktam, rá a zöldborsót. Megpároltam (inkább roppanósra, mint puhára). Kihûtöttem.
A tojásokat megfõztem, majd héjukat leszedtem, szintén kihûtöttem.

Az egy tojássárgájából majonézt készítettem. 
A sárgájához annyi olajat csorgattam, amennyit felvett, persze közben folyamatosan kevertem.
Citromlével ízesítettem, hozzákevertem a reszelt citromhéjat és a sós petrezselymet is.




Belekevertem a majonézbe a zöldségeket.
Tetejét megszórtam egész kapribogyóval, fõtt tojással és tyúkhúrral.




Akinek kertje van, annak biztos akad tyúkhúr is.
Érdemes keresgélni, hisz fontos vitaminforrás ebben az idõben (is).
Gyógyhatásairól itt írtam:







Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s