ORGONAZSELÉS PANNA COTTA

2014-04-19

sponsored links













Tavaly sok blogon olvastam az ehetõ virágokból készült zselékrõl... Már akkor felcsigázott a létezése, mert igazán különleges és nem utolsó sorban pompázatos színekkel van megáldva. Ibolyavirággal láttam, gondoltam idén kipróbálom, orgonával. Mert létezik ám az is... Szóval fogtam a kis fonott kosaramat és megszedtem a mélyét illatos és sötét lila orgonavirággal. Egy finom, vaníliás panna cotta tetejére álmodtam meg, amit aztán meg is valósítottam. Nagyon kíváncsi voltam az ízére, alig vártam, hogy elkészüljön. Izgalmas és rendkívül hatásos desszert lett belõle. A panna cotta selymes, édeskés krémjéhez jól passzol az orgona fanyar de mégis édes íze... Érdemes megkóstolni, különleges!


Hozzávalók 4 kicsiny kehelyhez: 3 dl tejszín, 1 dl 3,6-os tej, 2 evõkanál cukor, 1 evõkanál zselatin, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5 dl orgonazselé. Orgonazselé: 1/2 liter ûrtartalmú orgona virág, 3 dl víz, 1 csésze cukor, 1 evõkanál zselatin, 1 citrom leve. 


Elõször a panna cottát készítjük el. A tejszínt és a tejet kisebb lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot. Lassan melegíteni kezdjük. A zselatin egy kevés vízbe beáztatjuk és megvárjuk, míg megduzzad. Mikor a tejszín már jó meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a megázott zselatint és addig keverjük az egészet, míg felolvad benne. Mikor felolvadt, kis kelyhekbe kiadagoljuk a tejszínes folyadékot. Langyosra kihûtjük, majd hûtõbe téve megdermesztjük. Közben elkészítjük az orgonazselét. A virágokat egy tálba tesszük és leforrázzuk  a kimért vízzel. Letakarjuk és kb. 2 órát állni hagyjuk. Mikor letelt az idõ, leszûrjük. Az így kapott lila lébe belekeverjük a kimért cukrot a citrom levét és a megáztatott zselatint. Elkeverjük és felmelegítjük. Mikor már elolvadt benne a zselatin, lehúzzuk a tûzrõl és langyosra kihûtjük. A panna cotta tetejére merünk pár kanál orgona levet, majd tovább dermesztjük a hûtõben. A megmaradt orgona levet pedig csatos üvegbe töltjük és hûvös helyen megdermesztjük. A kész desszertet tálalásig hûtõben hagyjuk.












Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s