Oreo keksz

2014-01-13

sponsored links

Én nem vagyok igazĂĄn Ă©desszĂĄjĂș, de a csalĂĄdban körĂŒlöttem mindenki. A kekszsĂŒtĂ©s is rosszul indult nĂĄlam, elsĂ” prĂłbĂĄlkozĂĄs alakalmĂĄval nem tudtam, mikor jĂł. Mikor szĂ­nre stimmelt, akkor az ĂĄllaga nem volt megfelelĂ”. Mikor megkemĂ©nyedett a sĂŒtĂ”ben, addigra meg is Ă©gett. Vagy sokĂĄig hagytam a sĂŒtĂ”papĂ­ron, az meg rĂĄgyĂłgyult, nem lehetett letĂ©pni.SzĂłval a lĂ©nyeg: ha megĂ©rezzĂŒk az illatĂĄt, Ă©s kb. Ășgy nĂ©z ki, mint a fĂ©nykĂ©pen, kivesszĂŒk a sĂŒtĂ”bĂ”l. PĂĄr percet hagyjuk hĂ»lni, addigra kicsit szilĂĄrdul Ă©s könnyen lehĂșzhatĂł a sĂŒtĂ”papĂ­rrĂłl. RĂĄcson kihĂ»tjĂŒk.

Az egyik legfinomabb sokak szerint az oreo keksz. Itthon is reprodukĂĄlhatĂł ? termĂ©szetesen nem lesz olyan szĂ©p, mint a bolti, dehĂĄt mĂ©giscsak mi sĂŒtöttĂŒk, az Ă­ze pedig pĂłtol mindenĂ©rt.

Oreo keksz hĂĄzilag

DSC_2660s

HozzĂĄvalĂłk:

A tésztåhoz:

1 ? csésze liszt (1 csésze = 2,5 dl)

? csésze cukrozatlan kakaópor

1 tk sĂŒtĂ”por

Csipet sĂł

1 ? csésze cukor

140 g puha (de nem folyĂłs) vaj

1 tojĂĄs



A krémhez:

100 g vaj

2 csésze porcukor

1 rĂșd vanĂ­lia magjai



A tĂ©sztĂĄhoz valĂłkat összegyĂșrjuk, fĂłliĂĄba csomagoljuk, 1 ĂłrĂĄra hĂ»tĂ”be tesszĂŒk. A krĂ©mhez valĂłkat is összekeverjĂŒk, amĂ­g a cukor teljesen feloldĂłdik.

A tĂ©sztĂĄt enyhĂ©n lisztezett deszkĂĄn 2-3 mm vastagra nyĂșjtjuk, 3 cm ĂĄtmĂ©rĂ”jĂ» köröket szaggatunk. 180 fokos sĂŒtĂ”ben, sĂŒtĂ”papĂ­ros tepsiken 8-10 perc alatt megsĂŒtjĂŒk. Mikor kivesszĂŒk, kicsit hĂ»tjĂŒk, majd mĂ©g langyosan levesszĂŒk a sĂŒtĂ”papĂ­rrĂłl, rĂĄcson kihĂ»tjĂŒk. Ha teljesen hideg, megkenjĂŒk a krĂ©mmel Ă©s kettĂ”t-kettĂ”t összeragasztunk.

DSC_2659s


Folytatás a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s