Omlós keksz ínyenceknek ? Mentás-csokis

2014-05-08

sponsored links

Az egyik legjobb dolog, ami a mentával történhet, ez a keksz?

Brutál jó! Szezonális, omlós, isteni és különleges?. És ezzel le is írtam mindent. :) A menta rendíthetetlenül tör keresztül-kasul mindenen, csak ott nem bukkan fel, ahol nem akar. Ezen kívül mindenhol. Tehát  használjuk!

mentás csokis keksz

Ezúttal kekszbe került, és milyen jó, hogy oda került. Szerintem isteni finom. 2 évesem szerint is. Na bezzeg a fiúk, de mit vártam tõlük, most komolyan? :-D ZÖLDség nem való kekszbe! Szerintük. Úgyhogy köszönték és meghagyták nekünk. :) Csajszimban sose csalódok, ketten majszoltuk. Meg jutott a szomszédba is, onnan is pozitív volt a visszacsatolás.

A vaníliás karika tésztáját vettem alapul. Jó, ha van kéznél egy jó fajta késes aprító, ez esetben szépen tudjuk majd szaggatni a végén a korongokat. Ha nincs, akkor a csoki kissé darabosabb lesz, és jobb ha golyókat gyúrunk és kézzel lapítjuk szét. Soha rosszabb ne történjen :)

Hozzávalók

15 dkg liszt

5 dkg kukoricaliszt

(ettõl lesz igazán keksz a keksz)

1 nagy marék mentalevél

4 dkg étcsokoládé

12,5 dkg vaj/margarin

8 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

csipet só

1 tk vanília kivonat (vagy aroma)

1 M-es tojás sárgája

néhány csepp víz

Azzal kezdtem, hogy a menta leveleket megmostam, konyharuhával szárazra törölgettem. A késes aprítóba szórtam a liszteket, hozzáadtam a porcukrot és rádobtam a mentaleveleket. Megpörgettem, így a menta jó apró lett. (Ha nincs ilyen gépünk, akkor nagy késsel aprítsuk fel a mentát a lehetõ legkisebb darabokra, és morzsoljuk el a liszttel.) A csokit elõször éles késsel apróra vágtam (féltem a gépemet, így elõdolgoztam neki), majd ezt is a mentás liszthez szórtam. A csokit is morzsásra õrölte. Mehet hozzá a kockákra vágott vaj, és igen, az aprító ezt is tök jól elvégzi helyettünk.

DSCF8753

Hozzáütjük a tojás sárgáját, kézzel elkezdjük összegyúrni, és ha nem áll össze, akkor nagyon kevés vízzel segítünk rajta. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára hûtõbe tesszük. Pihi után kivesszük, a sütõt bekapcsoljuk 180 fokra. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. Nyomhatunk bele mintát is, bármilyen sütikiszúró megteszi, hisz sütõport nem használtunk, a tészta nem fog ?nõni?, torzulni, megmarad a mintánk. Sütõpapírral bélelt tepsire tesszük, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihûlni, mielõtt leszedjük, különben eltörik. Fémdobozban, 7 lakattal lezárva jó ideig eláll. Lakat nélkül max. másnapig bírja :-) Mondom max?.

Csatlakozz hozzám ITT is, ha van kedved! ;-) És akkor biztos nem maradsz le semmirõl.

Még több keksz receptet pedig IDE kattintva találsz!


Hasonló bejegyzések:




csokis túrós banános keksztorta sütés nélküli
Csokis, banános, túrós és torta is, mi az?


tökéletes kakaós keksz
Egyszerû kakaós keksz ? nagyszerû töltelékkel


DSCF0552
Kókusszal töltött keksz


keksz
Svéd gyömbéres keksz




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/05/08/omlos...

sponsored links

Keres?s