Omlós olasz csokitorta

2011-10-18

sponsored links



Bori barátnõmtõl kaptam a receptet, de rákerestem és a femina.hu-n, itt találtam meg. Az igazság az, hogy már kipróbáltam nemrég, amikor egy buliba ezt vittem magammal, de az a süti egész más lett: sokkal vékonyabb, talán 2 centi vastag, teljesen átsült, ízre, állagra pont olyan volt mint egy brownie. Akkor 175 fokon sütöttem 30 percig, most meg akartam nézni, mi lesz az eredmény 150 fokon. Sajnos nem tudok végsõ következtetést levonni, mert fogalmam sincs miért, az elõzõ próbálkozásnak már eleve a tésztája is sokkal vékonyabb volt, míg ez már nyersen is teljesen elfoglalta a tortaformát. Talán azt lehetne mondani, hogy ha vékonyabb a nyers tészta, akkor alacsonyabb hõfokon, ha vastagabb, akkor meg magasabb fokon süssük.

Mindenesetre annyira könnyû elõállítani, hogy nem gond többször is próbálkozni vele!

Az eredeti receptben azt írják, hogy a torta akkor jó, ha a közepe kicst ragacsos marad, kívül pedig ropogós lesz. És hogy nem baj, ha nem emelkedik meg. Na, nekem múltkor nem emelkedett meg, viszont száraz lett, most meg ilyen szép vastag, és ahogy az elõ van írva, belül ragacsos, kívül ropogós. És nagyon finom!

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... csincsilla.blogspot.com/2011/10/omlos...

sponsored links

Keres?s