Olívás-sajtos croissant

2014-08-15

sponsored links




Hozzávalók:
2 dl tejföl
2 dl tej
2 egész tojás
70 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Töltelékhez:
25 dkg margarin
20 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg zöld olajbogyó apróra vágva

Lekenéshez:
 1 tojás




A tészta hozzávalóit összeállítjuk, és alaposan kidagasztjuk. Lehet természetesen a kenyérsütõgép dagasztófunkcióját is használni. A tésztát egy tálba tesszük, folpackot teszünk rá és egy órára mehet a hûtõbe. Ugyanekkor a 25 dkg margarint betesszük a fagyasztóba, mert így sokkal könnyebb lesz reszelni.


A megkelt tésztát kivesszük a hûtõbõl 1 óra után, majd átdolgozzuk és 9 egyforma gombócra szedjük.


 A gombócokat kör alakúra nyújtjuk. Kikészítjük az apróra vágott olajbogyót, a reszelt sajtot és a fagyasztóból kivett margarint, amihez majd nagylyukú reszelõre is szükségünk lesz.



 Kinyújtjuk az elsõ tésztát nagyjából kör alakúra. Majd szórunk rá olajbogyót, sajtot és reszelünk rá margarint. Jöhet rá a következõ réteg kör alakúra nyújtott tészta. Mindegyik réteget ugyanígy elkészítjük, majd rátesszük az utolsó tésztakört.


 Nyújtófával óriási kör alakúra nyújtjuk.  Éles késsel vagy pizzavágóval 16 részre vágjuk.


A tészták végét kb. 2 cm hosszan bevágjuk, hogy feltekerésnél kicsit be tudjuk hajlítani.A kifliket sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd hagyjuk duplájára kelni. Ez kb. 1 óra lesz. Amikor megkeltek, enyhén felvert tojással megkenjük és 170 fokra elõmelegített sütõbe tesszük és 25 perc alatt megsütjük.

A recept Kreatív konyha oldaláról származik, a fázisképek már sajátjaim.

További fetás-olívás receptemet (muffinok) pedig itt találhatjátok.



Folytats a blogon ... izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s