Olívás, fûszeres ausztrál kenyér II. (tej- és élesztõmentes)
sponsored links
Az elsõ olívás ausztrál kenyér után gyorsan itt a második, bátran variálható tetszés szerint akár az ízesítése, akár a forma is.
OLÍVÁS, FÛSZERES AUSZTRÁL KENYÉR II.
500 g liszt (tönköly fehér)
1 evõkanál olívaolaj (extra szûz)
1 csomag sütõpor (foszfátmentes)
3 dl víz
50 g fekete olívabogyó 1 teáskanál majoránna
1 mokkáskanál durvára tört bors
1. keverõedénybe mérjük ki a lisztet, keverjük el benne az aprított olívabogyót, a borsot, a majoránnát, a sót és a sütõport, majd képezzünk egy mélyedést a közepébe, amibe öntsük bele a vizet, majd a vízbe az olajat
2. kanállal keverjük össze alaposan, majd gyúrjunk enyhén ragadós, lágy tésztát
3. tegyük a tésztát lisztezett felületre, formázzuk meg a kívánt formára, majd 180 fokon süssük aranybarnára 40-45 perc alatt
Praktikák:
- süthetõ hagyományos vekni alakban, szeletekre törhetõ formában, tetszés szerint
- készíthetõ friss, vagy szárított fûszernövényekkel, magvakkal
Napi útmutató: "A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen." Hippokratész