Olivabogyós fetás aszalt paradicsomos kenyérke

2014-04-14

sponsored links

Voltam a csipet csapatommal Goriziában, az utolsó elõtti mérkõzésen, hosszú út állt elõttünk, 4 óra innen. Kitaláltam, hogy egy gazdag kenyér épp a megfelelõ megoldás egy ilyen útra. Ilyesmiket már csináltam anno, Pugliaból jönnek, Pucce-knak hívjak õket, itt a receptjük, ám akkor nem voltam velük nagyon megelégedve, ua a kelesztés után kell a "tölteléket" beletenni, amitõl kissé összement a tészta, ezért örültem meg ennek a receptnek, mert itt nem kellett éleszteni hisz sütõpor ment bele, és most mintha jobb lenne az ízvilág is. Annyi a baj csak, hogy kissé morzsolódik, túl gazdagon töltött.
Viszont nagyon finom.

Cheffeleség a facebookon is itt!
Hozzávalók:
200 g liszt
50 g étkezési keményítõ
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
3 tojás
100 g olvasztott vaj
100 ml tej
1 csomag sütõpor
100 g olajban eltett szárított paradicsom
50 g pirított tökmag (én kihagytam)
150 g feta sajt
100 g fekete kimagozott olivabogyó
50 g reszelt sajt (nálam parmezán)
2 nagy vagy 4 kisebb friss paradicsom
kevés vaj a forma kikenéséhez

A szárított paradicsomot, az olivákat leszûrjük, és apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magukat kivájjuk, a húsát felkockázzuk. A tökmagot, ha nem pirított lenne, serpenyõben olaj nélkül megpirítjuk. A fetát is felkockázzuk. A sütõt elõmelegítjük 180 C-ra, a formát kivajazzuk és lisztezzük. 
A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. 
A vajat megolvasztjuk, ezalatt a tojásokat robotgépben felverjük, folyamatosan adagolva hozzá a vajat és a tejet tovább verjük, majd a gépet alacsonyabb fokozatra véve hozzákanalazzuk a lisztes keveréket. Ezután fakanállal hozzákeverjük a paradicsomokat, az olivabogyót és a sajtot, a kivajazott és lisztezett formákba öntjük a tésztát és az elõmelegített sütõbe toljuk. Kb 1 óra alatt készen is van, amit tûpróbával ellenõrzünk. 
Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

Én elkészülte napján mákos csirkével és gazdag salátával langyosan fogyasztottam, isteni finom volt. Viszont hidegen is nagyon guszta, elég hozzá kevés saláta, hisz bõségesen meg van "töltve" és kész is az ebéd!






Folytats a blogon ... cheffeleseg.blogspot.com/2014/04/oliv...

sponsored links

Keres?s