Oldalas és mártás avagy Nem könnyû eset este

2017-12-15

sponsored links

Este hat után már nem"szabad"enni...
Errõl azért megoszlanak a vélemények, és van aki úgy finomít ezen, hogy este hat után már ne együnk túl sokat és nehéz ételeket.
Na, kérem egy normál adag az nem sok; jó harminc deka, az azért nem olyan nehéz...
Egészségemre, joccakát ?















SÜLT OLDALAS,
 TEJFÖLÖS HAGYMAMÁRTÁSBAN,
   PIRÍTOTT HAJDINA GÁNICÁVAL
Hozzávalók:
1 kg oldalas 
2 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1-2 ek. mustár
liszt 
rozmaring
kömény
bors, só
4 adag hadina gánica
Az oldalast, a csontok mentén feldaraboljuk, sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük.
Egy tepsit kizsírozunk, belepakoljuk az oldalasokat, 1,5 deci vizet öntünk alá, és fóliával letakarva, 170 fokon, 70-80 percig sütjük, pároljuk. (A sülés közben egyszer-kétszer biztonságilag rápillanthatunk.) Ezután, illetve, amikor már szépen puhul, levesszük a fóliát és magasabb hõfokon rápirítunk.
A vöröshagymát fél, vagy negyed karikákra vágjuk, egy kis zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a mustár, rozmaringgal és sóval ízesítjük, felöntjük bõ 2 deci vízzel és felforraljuk, de nem fõzzük sokáig, hogy a ne fõjön szét,  lisztbõl és tejfölbõl készült habarással besûrítjük. 
A megsült oldalasokat a mártásba tesszük és 4-5 percig kis lángon "pároljuk" még, hogy az ízek jól összekeveredjenek. 
A hajdina gánica:
40 dkg hajdina liszt
1 l. víz
rozmaring
olaj vagy zsír
A vizet felforraljuk, 1-2 kanál olajjal vagy 1 kanál zsírral, sóval, rozmaringgal ízesítjük.
A forrásban lévõ vízbe beleöntjük a hajdinalisztet, és lassú tûzön, folyamatosan kevergetve
(8-10 perc) fõzzük, dagasztjuk, majd egy fedõvel letakarva, saját gõzében, 25-30 percig pihentetjük.
Egy serpenyõben zsírt hevítünk, a gánicát kicsi felborzoljuk, és egy kanállal a "kiszaggatva" szépen megpirítjuk (egyszerre, ne legyen túl sok a serpenyõben).



FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!




























Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s