Olaszos t?lt?tt g?mbcukkini

2023-08-17

sponsored links

 
















Im?dom a cukkinit minden form?j?ban. Levesnek, f?zel?knek, t?ltve, r?ntva, s?tve, kenc?nek, grillezve, de m?g s?tem?nybe rejtve vagy palacsintat?szt?ba keverve is. Szerencs?re eg?sz ?vben kaphat?, de ilyenkor ny?ron, mikor szezonja van sorra k?sz?lnek n?lam a cukkinis fog?sok ?s nem tudom megunni. A szok?sos h?tv?gi piaci k?rs?t?m sor?n j?tt velem haza n?h?ny kil?. Grillez?shez szeretek s?rga sz?n?t is haszn?lni, b?r nekem annyira nem ?zletes, mint a z?ld, de sz?nesebb? teszi a ny?rsakat. Voltak kicsike g?mbcukkinik is, de egyszercsak megl?ttam egy m?retesebb, 80 dkg-os p?ld?nyt, r?gt?n el is k?pzeltem egy olaszos ?zvil?got hozz?, ?gy ez a sz?p darab is a kosaramba landolt ?s a mai eb?dhez felhaszn?l?sra ker?lt. Nagyon finom, szaftos lett a ragu, el voltak tal?lva a f?szerek ?s a cukkini ?llaga is ress-roppan?s maradt. K?retk?nt f?tt basmati rizst k?n?ltam hozz?.


Olaszos t?lt?tt g?mbcukkini

Hozz?val?k:

  • 4 kisebb g?mbcukkini  (n?lam 1 db nagy)
  • 30 dkg dar?lth?s (n?lam sert?s-marha vegyesen)
  • 1 nagy v?r?shagyma
  • 2-3 g fokhagyma
  • 1,5-2 dl passata vagy 1 doboz konzervparadicsom
  • f?szerek ?zl?s szerint: s?, bors bazsalikom, kakukkf?, oregano, provence-i f?szerkever?k, stb...
  • 2-3 dkg reszelt parmez?n
  • 2 dkg reszelt trappista
  • 2 ek ol?vaolaj

tetej?re:

  • 2-3 szem kokt?lparadicsom
  • 4-5 db mini mozzarella goly?
  • kev?ske vegyes magkever?k (elhagyhat?)

Elk?sz?t?se:

  1. A cukkinit megmossuk, lesz?r?tjuk, kalapj?t lev?gjuk, belsej?t kikaparjuk, apr?bbra ?sszevagdaljuk.
  2. Az olajon megdinsztelj?k a finomra v?gott v?r?shagym?t, fokhagym?t, hozz?adjuk a dar?lt h?st, feh?red?sig s?tj?k.
  3. Hozz??ntj?k a passat?t vagy konzervparadicsomot, f?szerezz?k, kev?s vizet adva hozz? fed? alatt a ragut s?r?re bef?zz?k, kb f?lid?ben hozz?adjuk a cukkini kiv?jt belsej?t is.
  4. Hozz?keverj?k a sajtokat, megt?ltj?k a cukkinit, kalapj?t visszahelyezz?k.
  5. Tepsibe t?ve, kev?s vizet al??ntve f?lia alatt kb 25-30 percig p?roljuk, s?tj?k.
  6. Mikor a cukkini m?r majdnem puha, - ne p?roljuk t?l, mert sz?tesik, ink?bb ress-roppan?s maradjon - levessz?k a kalapot r?la, r?rakjuk a mozzarella goly?kat ?s a felkarik?zott kokt?lparadicsomot.
  7. S?t?be visszatolva addig s?tj?k tov?bb, m?g a sajt megolvad.
  8. Tetej?t meghinhetj?k vegyes magkever?kkel.
  9. F?tt rizst k?n?lunk mell?.   
   




Folytats a blogon ... https://azotthonizei.blogspot.com/202...

sponsored links

Keres?s