Olasz-sajtos padlizsán
sponsored links
Ismét egy remek recept Bornemissza Karola gyûjteményébõl, augusztusra ideális-kipróbálni való finomság.
Olasz-sajtos padlizsán
Hozzávalók: 3 darab padlizsán, 50 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, só, bors, parmezán sajt, a panírozáshoz: liszt-tojás-zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A padlizsánt megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd lesózzuk. Papírtörlõre rakjuk, hogy a felesleges nedvességet felszívja. A szószhoz a hagymát apró kockára vágjuk és a paradicsommal összefõzzük. Addig fõzzük, amíg jól besûrûsödik, sózzuk és borsozzuk. A padlizsánszeleteket bepanírozzuk, liszt-felvert tojás és majd zsemlemorzsába, forró olajba kisütjük és papírtörlõre rakjuk, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Egy tálba rétegezzük a padlizsánt, a paradicsomszószt és a parmezánt.